avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare autoturism fara contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare autoturism fara contract vanzare cumparare

In primul rand as vrea sa va cer scuze pentru ca va retin dar nu stiu cui mai ma pot adresa in situatia in care ma aflu.In luna iulie 2010 sotul meu a vandut masina care este pe numele meu in schimbul altui autoturism, dar fara a face nici un fel de contract de vanzare cumparare si incredintandu-i respectivului toate actele.Persoana respectiva amana incheirea contractului ba chiar a vandut masina iar mie mi-e foarte frica de faptul ca ar putea face cineva ceva rau, vreun accident, iar eu sa fiu trasa la raspundere.Eu nu am avut niciodata probleme cu legea sau amenzi, asa ca va rog din suflet sa ma credeti ca sunt disperata, nu mai stiu ce sa fac.Va rog mult de tot sa mi dati un raspuns si sa va dea Dumnezeu multa sanatate
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 08:13, 25 August 2010
Faptul ca nu ati incheiat acte de vanzare cumparare nu poate fi considerata o abatere de la lege in cazul in care acel individ sau alta persoana comite un accident,pt ca in urma cercetarilor se va stabili acest aspect.Mergeti la notar si cereti-i sa intocmeasca o declaratie notariala pe propria dvs.raspundere in care aratati ca masina nu va mai apartine fiind vanduta numitului........ . Copia acestei declaratii notariale i-o trimiteti prin posta cu confirmare de primire cumparatorului.

andymaurul
Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
andymaurul, utilizator
@andymaurul
ar fi o solutie, dar nu tocmai idela pentru ca doamna este detinatorul de drept al autoturismului. Nu-l poate radia, plateste impozitul etc.
O idee mai buna, zic eu, este sa-l someze pe individ sa incheie un contract de v/c.
Daca nu raspunde somatiei sa depuna o plangere prealabila. Consider ca fapta intruneste elementele constitutive ale infractiunii de abuz de incredere, nu?
Nu poate fi abuz de incredere din moment ce a dat un autoturism la schimb....prea ne grabim in acuzatii.

andymaurul
andymaurul, utilizator
Cu scuzele care se impun, nu cred ca m-am grabit in acuzatii:
1. Am spus ca este o parere (eu zic).
2. Intrucat nu s-a perfectat contactul de v/c inseamna ca parte adversa dispune de bun pe nedrept, ceea ce inseamna ca este infractiune art. 213 C. pen. Parerea mea este intarita si de o speta similara solutionata de T.S., dec. 2534/1983.
3. Am mai spus-o de mai multe ori: nu detin adevarul absolut, dar cum "somnul ratiunii..." in ziua de azi te poti astepta la orisice.

Stiu ceea ce i se poate intampla pentru ca si eu am facut un schimb acum 4 luni, dar am perfectat un c/v cu 0 lei
Darie Tudor, utilizator
Presupun ca nici talonul nu a fost completat cu data si numele celui caruia i s-a dat masina.... Declaratia notariala (care va contine datele de identificare vanzator/cumparator si data instrainarii) de mai sus ar trebui depusa si la Politia Rutiera. In acest mod veti fi acoperita in cazul in care se intampla ceva. Tot la Politie aflati si procedura prin care puteti radia masina de pe numele dvs. in conditiile in care nu aveti contract v/c.
L.C.

Alte discuții în legătură

Radiere auto fara acte vanzare - cumparare appolodor appolodor stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism CALIN74 CALIN74 care este procedura prin care pot radia un autoturism in cazul in care l-am vindut acum 3 ani si i-am dat cumparatorului si cartea de identitate pt. a putea ... (vezi toată discuția)
Radierea unui autoturism instrainat fara perfectarea actelor de vanzare-cumparare silviu_g silviu_g Buna ziua ! Am vandut acum multi ani un autoturism Dacia 1310 si am facut greseala de a-i inmana noului propietar si Cartea masinii si Talonul pe baza unui ... (vezi toată discuția)