Am avut casco la ardaf, am avut o problema cu masina (parbiz spart si farul dreapta fata), am facut toate demersurile "aveam fransiza de 100 eur", dupa cateva zile am fost sunat sa vin sa iau masina care era gata, am pecat sa iau masina de la service stiind ca trebuie sa platesc si fransiza, am intrebat acolo daca trebuie sa mai platesc ceva la ei sau la firma de asigurare, cei de acolo au spus ca nu si ca pot sa plec acasa linistit. am plecat acasa fericit...Dupa vreo 2 saptamani primesc telefon de la firma de asigurare ca trebuie sa platesc fransiza, eu am spus atunci in mintea mea ca cei care au gresit sa plateasca. Intrebarea mea ...este normal sa-mi dea masina fara sa fi platit fransiza? Dupa o luna de zile primesc iar telefon de la firma de asigurare si ma ameninta ca vor plati valoarea despagubirii catre service mai putin valoarea fransizei si ca servisul sa ma dea in judecata pentru recuperarea restului de bani. Despre reparatii nu sunt deloc satisfacut, au dus masina intr-un service de doi bani, la far mi-lau prins intr-un surub cu saiba ca la romani "batae de joc", iar parbrizul nu este original de la GM e o panarama. Ce pot face in cazul acesta?, Ce se intampla daca nu o voi plati?, Ce vor face cei de la serice si de la firma de asigurari?
Cei de la asigurari sunt descarcati de raspundere in momentul in care deconteaza factura acceptata mai putin fransiza. Restul este intre Dvs. si service.
Societatea de asigurari va achita factura emisa de service din care se va scadea fransiza. Fransiza o veti achita dvs direct serviceului. Daca factura a fost achitata integral de catre asigurator (din eroare probabil), fransiza o veti achita asiguratorului intrucat a facut o plata nedatorata in numele dvs. Sau serviceul va restitui asiguratorului valoarea fransizei si veti achita serviceului. Indiferent cum va fi... veti achita fransiza. Cat priveste calitatea reparatiilor, daca nu erati multumit nu trebuia sa plecati cu masina din service pana la remedierea problemelor. Contractul este legea partilor, iar atata timp cat ati semnat cu contract cu fransiza sunteti obligat sa o suportati.
In primul rand asiguratorul trebuia sa treaca pe nota de constatare ca " fransiza in valoare de.... se va retine de catre service ". Polita dv. fiind cu fransiza erati obligat sa o platiti indiferent unde, la service sau la asigurator mai ales ca stiati acest lucru. Au dreptul sa va actioneze in judecata pt recuperarea prejudiciului. In multe domenii se mai fac greseli dar asta nu ne da dreptul sa profitam de ele daca avem cat de cat constiinta.
Fransiza
luminitaioana
In anul 2008 am cumparat o masina pe numele tatalui meu. Masina fiind noua, am incheiat o polita CASCO, cu fransiza de 100 E la fiecare dauna.
In anul 2009 ... (vezi toată discuția)