avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Conciliere \"de forma\". Recuperare datorie de la S.A.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Conciliere "de forma". Recuperare datorie de la S.A.

Buna ziua , am facut o conciliere cu un debitor S.A. , care si-a respectat obligatia de a plati doar ptr o scurta bucata de timp-3sapt adica. Acum , nu raspunde la telefon , nu plateste , si se scuza cand totusi reusesc sa-l "prind", ca nu are bani .....
Ce as putea sa fac ? In conciliere , i-am reesalonat datoria in plati saptamanale pentru o perioada de 5 luni. Nu s-au tinut de grafic. Acum aflu ca directiunea societatii debitoare, cauta un alt colaborator (pentru ca eu lucrez scump desi banii in jur de 2 miliarde ii am inca la ei. ....). De fiecare data au un motiv pentru neplata....ba licitatiile , ba finantele , ba ratele in banca , ba salariile angajatilor ...ba consiliul local nu le-a platit si lor ....etc.
Ce sanse am sa-mi recuperez banii , in cazul in care debitorul este o societate pe actiuni , destul de mare . Pot cere insolventa ? Nu vreau asta , vreau doar sa-mi recuperez banii ptr care am platit deja impozit si altele.Si pentru care am obosit sa tot sun sa-i tot inteleg ....si de fapt nimic.
Puteti sa-mi dati un sfat ? Si eventual niste pasi/etape care ar trebui sa le indeplinesc . Ca si acte am contract cu debitoarea , si ca urmare a serviciilor prestate am avize , facturi .Formularele rosii nu le am stampilate de debitor , dar asa am procedat de ani buni cu ei . Facturile mentionate in conciliere se considera acceptate la plata , nu ? Din moment ce au semnat.
Daca , gasiti timp si intelegere in tot ce am vrut a spune , va rog mult pentru un sfat.
Multumiri, Cristi
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 15:31, 24 August 2010
Falimentul ar putea fi o solutie insa ... prezinta si cateva dezavantaje.
Poate cel mai important este faptul ca nu stiti care este valoarea debitelor pe care le are de plata societatea in discutie si daca nu cumva are datorii la stat sau are active ipotecate.
Amanuntele acestea sunt importante ptr. dvs. pentru ca statul si creditorii de rang prioritar isi vor recupera debitele cu prioritate. Apoi .. nu se stie daca vor mai avea bani pentru restul celor inscrisi in masa credala.
Daca are active importante .. ar merita sa incercati o astfel de solutie ...
Poate combinata cu alte masuri .. pe care insa nu le putem discuta pe forum.
Datorii la stat , nu ar trebui sa aiba ....din moment ce participa la licitatii ,nu ? Este vorba de o firma destul de mare ..si din cate am vazut pe portalul instantelor de ex , are procese pe rol , dar numai in calitate de creditoare. Nu stiu sa fi initiat cineva vreo actiune impotriva lor ....E drept sunt doar supozitii. Mai astept ceva pareri , aici pe forum , si ma voi gandi serios la o decizie. Cu siguranta ,multi vor spune ca avocatul , la care nu am ajuns inca , ma va "lumina".
Nu stiu ... daca participa sau nu la licitatii .. dvs. l-ati pezentat doar ca un motiv de a justifica neplata.
Nu am de unde sa cunosc aceste informatii ..
Verificati-i pe site-ul anaf sa vedeti daca au datorii (desi, daca participa la licitatii, nu ar trebui sa aiba), verificati Buletinul insolventei sa va asigurati ca nu sunt si ei acolo si portalul instantelor ca sa vedeti daca au dosare deschise si pentru ce.
Dupa ce va faceti o parere despre cum stau ati putea incerca o actiune in justitie pe OUG 119 Ordonanta de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca un client nu mai plateste tamplaria montata de noi? ivanadrian ivanadrian Destul de des se intampla sa avem clienti care nu mai achita restul de plata,imediat ce i s-au livrat bunurile cerute printr-un contract(in acest caz tamplarie ... (vezi toată discuția)
Retragere din licitatie ContSters257086 ContSters257086 Buna ziua, As vrea va rog,daca se poate,sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Acum aprox. 3 sapt am participat la o licitatie,ce avea ca si obiect vanzarea ... (vezi toată discuția)
Plata datorie intretinere a fostului proprietar, posibilitate de recuperare Ovidiu Mihai Ovidiu Mihai Buna ziua, Am cumparat un apartament de la banca, executat silit in luna mai 2013. Executorul mi-a comunicat ca acesta este liber de sarcini conf. art. 518 ... (vezi toată discuția)