avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Litigiu persoana fizica romana contra societate ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Litigiu persoana fizica romana contra societate comerciala din Franta

Salut !
Am nevoie de ajutor in urmatoarea speta :
persoana fizica romana cumpara de la s.c. franceza ( casa de licitatii )un autoturism second-hand.
La cumparare i se prezinta un control tehnic recent ( efectuat in urma cu 4 zile ) prin care i se arata ca masina are amortizoarele bune.
La ridicare, tot la casa de licitatii, cumparatorul face si o garantie mecanica ptr. 1 luna.
Dupa ce a ridicat masina observa probleme tehnice ( inclusiv amortizoarele despre care stia ca sunt bune ) si incearca sa le repare conform garantiei mecanice.Dar.... nu este primit la service; garantia mecanica nu este inregistrata si nu este valabila decat ptr. cetatenii francezi !
Astfel, romanul paraseste Franta si acum vrea sa cheme societatea somerciala ( din Franta ) in judecata .
Aveti idee cum trebuie sa procedez ?
Cine este competenta sa judece cererea ?
Unde pot studia legislatia franceza ?
Orice informatie imi este folositoare/
Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:44, 30 Octombrie 2007
vezi Legea nr.105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat . Pentru legislatie franceza cauta pe www.legifrance.gouv.fr.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vicii descoperite dupa cumparare la masina second hand aovidiu7 aovidiu7 Acum 1 saptamana am cumparat o masina second hand de la o persoana fizica. Toate bune la prima vedere, acte, aspect frumos al masinii. M-am dus la ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datoriea unei persoane fizice romane fata de o firma cu sediul in franta ContSters160816 ContSters160816 In cat timp se prescrie o datorie a unei persoane fizice din Romania, care are o datorie la o institutie privata din Franta? (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină din franța care la rar s-a dovedit a fi furată, iar acum e imobilizată la sediul poliției. ce îmi recomandați, să încep demersurile în franța sau să aștept rezultatul aici? Speedx100 Speedx100 Buna seara, am cumpărat un automobil din Franța luna trecută , in urma încercării de a face RAR-ul a rezultat ca ea este furată, talonul care l-am primit ... (vezi toată discuția)