Lucrez la o companie multinationala de 2 ani si 6 luni si am solicitat sa mi se aprobe concediu fara plata 2 saptamani, mi s-a spus ca nu se poate si ca pot apela la zilele ramase din concediul meu legal, adica 5 zile lucratoare. Am acceptat, insa la o saptamana dupa acest raspuns mi s-a spus ca nu se poate nici asa si ca demisia mi-o pot da numai cu preaviz de 15 zile lucratoare. Vreau sa stiu ce se intampla daca insist la a-mi da demisia la zi? Ce obligatii legale am fata de aceasta companie de a ma mai prezenta 15 zile in situatia in care efectiv nu ma pot duce.
Am inteles ce scrie in contract, dar ce se poate intampla in situatia in care nu ma mai prezint la locul de munca? Eu am solicitat concediu fara plata si nu mi s-a aporbat, eu stiind ca din punct de vedere legal fiecare are dreptul la acest lucru.
Ai putea sa te folosesti de art. 79 alin. 8 Codul muncii "Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca"
Da. Potrivit art. 148 C. muncii "Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata. Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulament intern".
Poate te ajuta si articolul acesta [ link extern ]