avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul de munca

Buna Ziua,

Lucrez la o companie multinationala de 2 ani si 6 luni si am solicitat sa mi se aprobe concediu fara plata 2 saptamani, mi s-a spus ca nu se poate si ca pot apela la zilele ramase din concediul meu legal, adica 5 zile lucratoare. Am acceptat, insa la o saptamana dupa acest raspuns mi s-a spus ca nu se poate nici asa si ca demisia mi-o pot da numai cu preaviz de 15 zile lucratoare. Vreau sa stiu ce se intampla daca insist la a-mi da demisia la zi? Ce obligatii legale am fata de aceasta companie de a ma mai prezenta 15 zile in situatia in care efectiv nu ma pot duce.


Multumesc anticipat,
Fatima Karim
Cel mai recent răspuns: AnnaM , utilizator 14:39, 24 August 2010
Obligatia dvs este de a sta 15 zile calendaristice in preaviz in cazul demisiei,asa cum banuiesc ca este trecut in contract.
Am inteles ce scrie in contract, dar ce se poate intampla in situatia in care nu ma mai prezint la locul de munca? Eu am solicitat concediu fara plata si nu mi s-a aporbat, eu stiind ca din punct de vedere legal fiecare are dreptul la acest lucru.
Ai putea sa te folosesti de art. 79 alin. 8 Codul muncii "Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca"
Si printre aceste obligatii ar fi si cea de a-mi acorda concediu fara plata?
Da. Potrivit art. 148 C. muncii "Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata. Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulament intern".
Poate te ajuta si articolul acesta [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata concediu de odihna csaceanul csaceanul Angajatorul meu nu plateste cele doua saptamani de concediu in avans, asa cum e normal si legal. Stie cineva daca acesta poate fi considerat un motiv pentru ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi dau demisia fara sa mai fiu obligata sa mai vin de a doua zi la servici? elnyy elnyy Deoarece am niste probleme legate de sanatate, as dori sa-mi dau demisia fara a mai fi obligata sa vin de a doua zi la servici. In cazul ca mi se va aproba ... (vezi toată discuția)