avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata concediu de odihna

Angajatorul meu nu plateste cele doua saptamani de concediu in avans, asa cum e normal si legal. Stie cineva daca acesta poate fi considerat un motiv pentru demisie fara preaviz?

Multumesc,

Cosmin
Cel mai recent răspuns: Miruna SRU , utilizator 11:27, 31 Iulie 2006
Ce inseamna 2 saptamani de concediu in avans??? Nu am auzit de asa ceva.
Nu exista demisie fara preaviz.
Inseamna plata in avans a perioadei de concediu (indiferent de durata). Ea consta in media zilnica a drepturilor salariale (salariu de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu zilele de concediu si se plateste de catre angajator (la solicitarea angajaului daca e cazul) cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu.
Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu-si respecta obligatiile asumate prin contractul individual de munca- Art 79 al.8 CM. Una dintre obligatiile angajatorului este aceea de a acorda salariatilor toate drepturile ce decurg din lege (dreptul la indemnizatia de concediu platita cu 5 zile inaininte de plecarea in concediu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu de odihna Hildegarde Hildegarde Buna ziua am o nelamuriere . IN regulamentul intern al societatii unde lucrez sunt specificate urmatoarele : (1) Pentru perioada concediului de odihna ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neplatit integral nibbana nibbana Lucrez intr-o firma de 1 an si 2 luni,am solicitat acordarea concediului de odihna si am primit doar 75% din salariu. este legal ? (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna yryss yryss conform legilor in vigoare concediul de odihna se calculeaza ca medie a veniturilor pe ultimele 3 luni. dar in cazul in care salariatul care a luat banii in ... (vezi toată discuția)