avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces penal

proces penal....daca sedinta va si secreta informatiile au cum sa iese la iveala?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:37, 24 August 2010
va fi secreta, daca obiectul dosarului, face parte din categoria celor care se judeca in sedinta secreta.. Acum.. dvs stiti despre ce este vorba..
La dezbatere, nu paticipa publicul, dar...asta nu inseamna ca nu se va afla nimic despre dosar. Prin lista de sedinta afisata ...cu obiectul dosarului si numele celor implicati, deja este o informatie . pentru curiosi. Nu se vor afla amanunte dar....
Veti fi informat de persoana care este prezenta la sedinta sau de avocat.
Daca este vorba de solutionarea unei propuneri de arestare preventiva sedinta nu este publica.
Dar veti afla solutia instantei.Aceasta nu va fi secreta dupa pronuntare.

avocat Claudiu Lascoschi
Chiar daca sedinta este declarata secreta ,art.290 c.pp, partile personal sau prin aparatori pot lua la cunostinta de dosar, de acuzatiii, de probe, astfel incat "informatiile ies la iveala".
Daca persoana este arestata sau este pusa in stare de libertate se afla...oricum...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza intr-un caz de talharie? Nina2 Nina2 Am fost talharita si individul a fost prins. As dori sa aflu ce trebuie sa fac in continuare, din cate am inteles de la politisti, persoana se afla momentan in ... (vezi toată discuția)
Arestare onoono onoono Un prieten de al meu a fost beat si a spart cateva masini luand niste casetofoane dar nu le-a vandut nu a facut absolut nimic cu ele doar le tinea in casa, iar ... (vezi toată discuția)
Motivarea arestarii preventive prin "ingidnarea opiniei publice" Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Ce se intampla? Palesc valorile justitiei? Ne intoarcem la procesele tinute la Caminul Cultural sau in cantine, pentru a se simti mai bine oprobiul ... (vezi toată discuția)