avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... ROMANIA TREZESTE-TE si pt a-ti lua o carte de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

ROMANIA TREZESTE-TE si pt a-ti lua o carte de identitate trebuie sa ai pile

CITITI SI VA MINUNATI
In luna februarie am aplicat o intrbare care suna asa: NU AM DREPTUL LA CARTE DE IDENTITATE LA ACEEASI ADRESA? raspunsul stiti care este? Sunt prea mic si nu am pile.DA ,marsavenia ,magaria si si influenta spagii sunt la moda in acest orasel . Acum 2 luni cineva a obtinut CI si acum 1 saptamana alta situatia este exact cum este si a mea. Diferenta? O banuiti , nu cunosc pe cineva sus si influent.MAGARIA este urmatoarea : EU am o CIP (carte de identitate provizorie) iar altii in aceeasi situatie cu mine au CI ( carte de identitate) Mi-am facut dosarul din nou si stiti care este MARSAVENIA ? Mi-au zis ca nu au mai fost eliberate CI cu ANEXA 14 atasata la dosar de 3 ani. Sunteti in asentimentul meu si va vine sa strigati cu durere ROMANIA TREZESTE-TE!!!!!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: JULY77 , utilizator 21:10, 7 Septembrie 2010
Anul trecut a trebuit sa-mi schimb CI din cauza expirarii. Intrucat nu am permis auto si nici pasaport, am constatat ca procedura de eliberare de catre politia romana ma aducea in situatia de a nu avea niciun act cu care sa ma legitimez timp de 2 saptamani. Asteptam pensia alimentara a fiicei mele si trebuia sa ma prezint la un proces. Nici la posta, nici la tribunal nu poti invoca faptul ca actul de identitate este in curs de fabricare la politie! Mi s-a sugerat chiar de la ghiseul politiei sa cer eliberarea CI pentru pierdere! Suntem in Romania si asta ne ocupa tot timpul, fiind pusi mereu in situatia de a gasi solutii neortodoxe de rezolvare a solutiilor absurde create de statul roman. Nu inteleg de ce nu se depune vechiul buletin in momentul in care se elibereaza noul buletin!
E o propunere foarte buna. Chiar ,oare de ce? Se pot pierde multe cand nu ai un act de identitate , unele au fost punctate si de dumneavoastra. =D>=D>=D>
În momentul depunerii la ghişeu a cererii pentru eliberarea actului de identitate solicitaţi o ,,Dovadă" care certifică sub semnătura şefului de serviciu şi a ştampilei unităţii că aveţi A.I. depus la SPCLEP-ul respectiv. Nu puteţi face foarte multe cu ea -aveţi cu ce vă legitima când este necesar şi poate aveţi noroc să ridicaţi şi bani de la oficiile poştale(nu cunosc regulamentul O.P.) dar garantat scăpaţi de o amendă în trafic...:)
După cum am mai spus, Anexa 14 este o modalitate legală de a vă soluţiona cererea de eliberare CI.
Referitor la depunerea la ghişeu a actului de identitate în momentul eliberării celui nou este ceva ce nu o să se întâmple din mai multe motive( pe care poate să vi le enumere orice lucrător de evidenţă fără să divulge secrete de serviciu) şi asta este partea din lege care nu poate fi interpretată!:D
Pierderea CI nu uşurează şi nici nu îngreunează procedura de eliberare a CI şi CA deci nu văd rostul pentru care vi s-a sugerat declararea pierderii! Asta dacă nu era vorba de cartea de alegător doar, deoarece trebuie justificată lipsa ei. În cazul pierderii BI ( cel cu file,în caz că vă obosesc cu prescurtări din domeniul de activitate ;) ) este adevărat că durează un pic mai mult datorită unor proceduri pe care nu pot să le menţionez.
Actele normative în baza cărora funcţionează un SPCLEP şi se soluţionează cererile le găsiţi pe site-ul DEPABD la ,, Baza legală" pe prima pagină. Pentru a ne cunoaşte drepturile e necesară o lectură a tuturor acestor acte normative!
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
JULY77, utilizator
Indiferent de cerere (schimbarea datorita expirarii, schimbarea domiciliului sau pierdere) taxele si procedura sunt aceleasi, deci si durata dupa care se elibereaza noul buletin este aceeasi (de doua saptamani daca nu ai pile), singura diferenta este ca nu trebuie sa depui vechiul buletin in cazul pierderii buletinului (este normal din moment ce l-ai pierdut, nu-i asa?). Am cerut dovada de care pomeniti, dar am fost refuzata!
Refuzul eliberării unie dovezi este un abuz săvârşit de funcţionarul de la ghişeu. Această dovadă este o anexă din lege ,nu editată de un binevoitor şi nu suntem noi funcţionarii în măsură să stabilim dacă vă foloseşte realmente sau nu!
Faptul că aţi fost sfătuită să declaraţi pierderea AI pentru a vă putea folosi de el până la eliberarea celui nou este doar o dovadă de lipsă de profesionalism. Noi suntem angajaţi să punem cetăţenii în legalitate nu să-i îndemnăm să încalce legea!Dacă vrem să ajutăm cetăţenii, ne facem treaba la timp şi cu răspundere ca totul să se rezolve cât mai repede , nu aruncăm pisica moartă în curtea altuia... Cererea de eliberare a AI ,după cum aţi văzut, este o declaraţie pe proprie răspundere şi, dacă sunteţi depistată că aţi folosit AI şi nu l-aţi depus la ghişeu în cel mult 48h de la folosirea lui, conform Codului Penal săvârşiţi o infracţiune.Credeţi-mă că, la cât suntem noi românii de norocoşi şi datorită minunatului nostru sistem, astea ies la iveală ca un cucui în frunte!
Noi suntem majoritatea angajatele Administraţiei Locale şi nu am uitat cum este să stai la rânduri şi să te paseze de la un ghişeu la altul X-( deci, ne mişcăm ,,mai cu talent" :D!Chiar dacă ne aflăm la 45 km de centrul de producţie şi lucrăm după planificare, tot ne încadrăm în maxim 5 zile( calendaristice) dacă nu sunt cazuri speciale. Dar nu facem ilegalităţi şi nici nu învăţăm cetăţenii să facă!
Nu cunosc volumul de muncă la SPCLEP-ul unde aţi depus dumneavoastră documentele şi nu vreau să vorbesc în necunoştinţă de cauză,poate restructurările de personal au îngreunat situaţia şi au mărit astfel timpul de soluţionare a cererilor, dar drepturile cetăţenilor şi obligaţiile nu s-au restructurat! O dovadă trebuia să primiţi dacă o solicitaţi.
Acum, vă rog să ne înţelegeţi şi pe noi că suntem tot oameni,muncim cu publicul 8h din 8h .Nu-i pasă nimănui dacă ne este foame,ne doare ceva(nu-ţi mai poţi permite ,,luxul" să fi bolnav căci rămâi fără serviciu) , că şi noi avem de hrănit şi trimis la şcoală copii şi de plătit rate cu 75% dintr-un salariu pe care-l dorim guvernanţilor noştri (salariile nesimţite nu la noi vin!) , la un moment dat ajungi să #-o #-o #-o

Alte discuții în legătură

Documente pentru carte de identitate, dupa oug 82/2012 giordano giordano Pentru persoanele care lucreaza in domeniu vreau sa intreb daca dupa aparita OUG 82/2012 se mai solicta la ghiseu certificatele de nastere si celelate ... (vezi toată discuția)
Intrebare obtinere pasaport arra171 arra171 Buna ziua. Sunt cetatean al R.Moldova si al Romaniei, iar de curand, am depus actele pentru obtinerea buletinului de identitate (avand resedinta in Romania). ... (vezi toată discuția)
Buletin pierdut dubstep dubstep Buna ziua ! Daca mi-am pierdut buletinul , cand m-a duc s-a il fac din nou , trebuie s-a platesc vreo amenda ceva ? Multi zic ca nu , altii ca da .. numai ... (vezi toată discuția)