avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii art 65 alin 1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii art 65 alin 1

Am lucrat 22 de ani intr-o fabrica cu vesnice probleme , ca inginera , in mai multe compartimente . Am rezistat la multe somaje care au avut loc. Din sute de angajati au ramas vreo suta . In timp datorita crizei si schimbarilor de comportament total al multor oameni mi s-a intaplat ceva care m-a mirat f tare.
Am fost chemata la o sedinta cu vreo 15-20 persoane sefi (barbati )era si juristul si dupa ce mi-a facut doamna manager o teorie ca vorbesc despre ei prea mult in afara serviciului m-au dat afara cf art 65 alin 1 codul muncii , asta pentru ca eu fiind singura cu 2 copii imi fac ei un mare favor ca sa iau somaj, dar motivul real era ca vb prea mult si ca nu-mi place de anumite persoane.
Eu habar nu aveam ce i-a apucat.
Eu acolo acum lucram pe 3 sectiuni , una din ele fiind pt un om cu liceul care era in somaj. Imediat a fost reangajata persoana respectiva . Restul activitatilor mele care erau mai dificile inca se incearca sa fie impartite. M-am intalnit cu soferul fabricii in piata si mi-a zis sa-i dau in judecata pentru ca ei stiu ca am fost inregistrata undeva intr-un magazin sau in birou .
Intrebarea mea este urmatoarea : Ce as avea de castigat daca as demonstra ca au incalcat art 65? Oricum la cat de speriata este lumea cred ca nu as avea nici un martor sa povesteasca cum am fost jignita de fata cu atata lume.
Si erau numai minciuni .
Acum fabrica este in reorganizare judiciara , probabil ca aici au un avantaj pt ca ei au redistribuit munca si au angajat doar pe o sectiune a mea de lucru au angajat pe cineva sigur cu un salar f mic. Eu aveam 900 ron.
Cel mai recent răspuns: salmirox , utilizator 17:15, 25 August 2010
Au trecut mai mult de 30 de zile de la data la care v-a fost comunicata decizia de concediere?
au trecut doar 10 zile , mai este timp

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj rapidcristi rapidcristi Buna ziua, am fost in somaj in perioada decembrie 2009 - martie 2010. M-am angajat la o firma pe perioada nedeterminata. Firma se ocupa cu vanzari de diverse ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii cristina_mar cristina_mar Buna ziua, am unele nelamuriri in legatura cu fostul loc de munca, prin urmare v-as fi recunascatoare daca m-ati ajuta:am fost angajata a unei firme care pe ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca cu drept de somaj Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae daca inchid un contract de munca cu desfiintarea postului si respectivul desi are dreptul nu isi ia somaj cat timp nu mai pot angaja pe acel post o alta ... (vezi toată discuția)