avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

Buna ziua, am unele nelamuriri in legatura cu fostul loc de munca, prin urmare v-as fi recunascatoare daca m-ati ajuta:am fost angajata a unei firme care pe motivul crizei a hotarat sa renunte la cativa angajati(7 din 30); prin urmare ni s-a comunicat ca putem alege demisia (si in acest caz ni se vor da 2-3 sal compensatorii, care de fapt au ajuns 1 si 1/2) sau restructurare de posturi(iar in acest caz nu primim nimic); cum era de asteptat cu totii au acceptat demisia, in speranta ca in max o luna se vor angaja. Intrabarile mele sunt: s-a procedat corect?in cat timp imi pot ridica cartea de munca?mai pot lua somnaj(in situatia in care nu ma reangajez in curand)?cand pot cere firmei respective fisa fiscala pe anul 2008?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 23 Februarie 2009
Angajatorul v-a pacalit!
Daca ati plecat prin demisie nu beneficiati nici de indemnizatie de somaj nici de salarii compensatorii (daca vi le-a dat, au fost la "negru").
Trebuia sa va inceteze CIM din initiativa angajatorului (art.65 din Codul muncii) si atunci era obligat sa va dea si salarii compensatorii si puteati primi si indemnizatie de somaj.
Carnetul de munca trebuie sa vi-l elibereze imediat dupa data incetarii CIM.
Fisa fiscala se elibereaza pena pe 28.02.2008.
va multumesc.
O zi buna!
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze documentul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act. In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am intors din concediu pentru cresterea copilului si mi se cere sa imi dau demisia alina-mihaela alina-mihaela am o nelamurire: m-am intors din concediu crestere copil in data de 25.05.2012 si mi s-a adus la cunostiinta ca firma este in perioada de restructurari, iar eu ... (vezi toată discuția)
Eliberare carte de munca dupa demisie andrei2105 andrei2105 Ce pasi trebuiesc urmariti pentru a-ti da demisia in mod legal si a primi cartea de munca fara probleme? Te pot pacali intr-un fel cu fisa de lichidare sau cu ... (vezi toată discuția)
Lichidare anda_bebeko anda_bebeko Buna ziua, Pana la data de 17 iulie am fost angajata cu 8 ore/zi la angajatorul X, dupa aceasta data semnand un act aditional la CIM prin care am fost ... (vezi toată discuția)