avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Refuz la vama
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Refuz la vama

Buna seara!
Am cumparat niste piesulite din China ca numar 200 bucati si au fost trimise prin DHL. Problema este ca cei de la vama au spus ca eu pentru a ridica coletul trebuie sa fiu persoana juridica ca nu pot ca si persoana fizica sa cumpar asemenea cantitate desi ca si dimensiune este cat maxim 3-4 pachete de tigari. Spuneti-mi va rog ce pot face in aceasta privinta deoarece m-au anuntat ca ma vor contacta maine pentru ultima oara dupa care vor returna pachetul catre expeditor.

Va multumesc si astept un raspuns cat de curand.
Cel mai recent răspuns: Marie_Ann , utilizator 16:52, 25 August 2010
Mergeti la vama si discutati personal, e posibil sa va ceara o taxa sau sa gasiti o persoana mai binevoitoare.
Si mie mi s-a intamplat la fel, dar am avut o hartie scoasa la imprimanta cu comanda si chitanta cu care am platit on line si s-a rezolvat. Doar ca aveam un singur produs...acum puteti spune ca v-ati unit 10 prieteni ca sa nu faceti mai multe comenzi, ca era mai ieftin asa.

Daca merge, bine, daca nu, asta e.
Din pacate nu am reusit deoarece insista ca imi trebuiesc datele unei firme si codul CAEN parca din ce am inteles pentru a putea trece de vama. Desi cei din China mi-au trimis factura proforma dar pentru cei de la vama problema este 200 de bucati :D
In acelasi timp cei din China spuneau ca incearca sa vorbeasca cu cei de la DHL poate solutioneaza cumva pentru a nu se intoarce marfa la el. Cei de la vama se gandesc ca vreau sa fac bisnita dar piesele acestea sunt pt sotul meu. El este electronist si face aplicatii proprii pe anumite montaje electronice si se pregateste si pentru licenta deoarece studiaza inginerie manageriala,iar aceste lucruri sunt esentiale pentru el. Si din pacate nu reusesc sa gasesc pe nimeni sa ma ajute cu datele firmei desi absolut totul este deja achitat. Daca mai aveti vreo idee sau ceva care sa aduca la o solutie este binevenita oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere colete, probleme dhl - vama romana beautybym beautybym Buna ziua, de curand am comandat de pe site ul Aliexpress cateva perechi de pantofi si 3 brose. Au fost expediate din China si au ajuns in Romania in 3-4 zile. ... (vezi toată discuția)
Dhl refuza sa prezinte de 3 saptamani documentele in vama propolis propolis Salutare, Am 5 colete expediate din China in Romania prin DHL pe persoana juridica. De aproape 3 saptamani au ajuns in Bucuresti, am furnizat toate ... (vezi toată discuția)
Import jucarii china alinajucarii alinajucarii Buna ziua. Vreau sa aduc din China niste jucarii din lemn, dar putine bucati. Vreau sa plasez comenzi periodic dar de valori mici. Sa zicem 30 dolari comanda ... (vezi toată discuția)