avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, dar cum?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, dar cum?

Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea: acum 2 luni a murit unchiul meu. Mama lui (bunica mea) este mostenitoarea de drept (singura). De la unchiul meu a ramas o casa si o masina, pt care trebuie facuta succesiune. Ce nu stim este cum se procedeaza in situatia de fata, tinand cont ca masina este inmatriculata in alt judet. Bunica mea este batrana si bolnava si nu se prea poate deplasa. Vrea sa aduc eu masina in orasul in care locuim si sa facem aici actele. Este posibil? Am voie sa o aduc din acel judet, tinand cont ca nu e a mea? Am talonul, insa succesiunea nu e inca facuta. Trebuie sa facem succesiunea in jud. in care e inmatriculata masina, sau pot s-o aduc linistit la mine acasa?
Inca ceva: dupa succesiune trebuie sa reinmatriculez masina? Si daca da, de ce, pt ca i se schimba proprietarul, sau pt ca i se schimba locatia?
Legat de pamant, succesiunea o pot face oricunde, sau doar in judetul in care se afla lotul respectiv?
Ar mai fi ceva: stiu ca mai avea si niste bani la banca; cu acestia cum se procedeaza: e suficient sa ma duc cu certificatul de deces si cu bunica si sa-i cerem, sau ce alte acte (dovezi) mai sunt necesare?

Stiu ca acest mesaj suna ca si cum as fi interesat doar de ce a ramas, insa trecand peste durerea prilejuita de maortea sa, trebuie sa facem ceva si cu lucrurile ramase, nu?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:42, 16 Octombrie 2007
Mergeti la un notariat de la ultimul domiciliu al defunctului.
Nu-i nevoie sa luati masina dupa dvs.
Sunt de ajuns numai actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism mostenit - drept de folosinta ; documente necesare vladut2003 vladut2003 Buna ziua Va cer ajutorul pentru o consiliere de specialitate in ceea ce priveste urmatoarea speta: In urma bunicului meu decedat acum o jumatate de an, ... (vezi toată discuția)
Mostenire masina - urmatorii pasii dupa succesiune ddaaa ddaaa Buna ziua, In urma succesiunii exista un autoturism impartit intre 2 persoane (3/8 si 5/8 parti) . Care sunt pasii care trebuie urmati acum? Momentan am ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto in alt judet sandor2000 sandor2000 Buna ziua, va rog sa imi precizati daca in cazul schimbarii domiciliului dintr-un judet in altul si reinmatricularii masinii in judetul nou de resedinta este ... (vezi toată discuția)