avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Buna seara ma numesc nicoleta si am 38 de ani ,va rog frumos puteti sa mi spuneti daca am facut bine ; eu cu sotul meu avem 17 ani de casnicie anul trecut am aflat ca are pe altcineva dar nu am bagat divort nici unul am fost amandoi la notar si am facut un act in care specica precum ca el ami lasa mie tot casa masina,avem 2 copii baiatul are 10 ani iar fata 18 ,vreau sa va intreb in cazul in care el baga divort de mine poate sa combata actul acela la notar ??daca are un avocat bun?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 22:33, 24 August 2010
depinde de ce fel de act ati facut la notar
Sa facut un act precum ca renunta la casa ,masina si ami ramane mie si copiilor .Dar vreau sa va intreb poate combate actul ?
Referitor la donatiile dintre soti, Codul civil prevede anumite reguli speciale derogatorii de la regulile generale aplicabile donatiilor.
Cea mai importanta regula speciala (celelalte fiind subsecvente) vizeaza derogarea de la principiul irevocabilitatii donatiilor.
Potrivit art.937 alin.l C.civ., "orice donatiune facuta intre soti in timpul maritagiului este revocabila".
Ori in cazul dvs., la momentul donatiei erati inca sot si sotie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatii in timpul casatoriei dorintanase2005 dorintanase2005 Intrebarea mea este urmatoare: -In timpul casatoriei primesti un bun prin donatie directa pe numele tau.In caz de divort acest bun poate fi impartit ca bun ... (vezi toată discuția)
Contract donatie intre soti smn smn Buna ziua, Am o problema si sper sa ma ajutati: Am divortat in ian 2006, am deschis partaj pentru apartament si masina tot in ian 2006. Am primit prin ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament dobandit inainte de casatorie vb1 vb1 Inainte de casatorie, sotul a dobandit un apartament pe care dupa casatorie, l-a donat in proportie de 50% sotiei (cu drept de instrainare a partii sale). Pe ... (vezi toată discuția)