avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ne-a legitimat jandarmeria
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ne-a legitimat jandarmeria

Intr-o seara eram cu prietenul in masina parcati pe malil unui rau....dupa ceva timp au aparut 3 jandarmi si ne-au cerut datele.Si-au notat datele pe o foaie(nu aveam buletinele la noi),au verificat datele....si ne-au lasat sa plecam.Mentionez ca nu au completat nici un proces verbal sau amenda si nici noi n-am semnat vreun act.Este posibil sa primim ceva acasa...vreo amenda?:-/ Si daca da....cam in cat timp?
Cel mai recent răspuns: aiurela , utilizator 09:27, 25 August 2010
O masina aflata pe malul unui rau, in care sunt doua persoane, seara, poate crea suspiciuni, motiv pentru care ati fost legitimati. Amenda nu va fi aplicata. Daca era incalcata vreo norma, vi se aducea la cunostinta de catre acei jandarmi. Acea legitimare este legala. Nu aveti de ce sa va faceti griji. Intocmirea unor procese-verbale de constatare a contraventiei pe numele vostru ar fi un abuz din partea acelor jandarmi insa nu cred ca este cazul.
Daca nu ati comis nici o fapta care sa intre in conflict cu legea nu vi se pot face greutati.Legitimarea in sine nu este in mod necesar inceputul procedurii de constatare a unei fapte contraventionale. Oricum, in situatia in care s-ar intocmi un asemenea act, il puteti ataca in instanta in termen de 15 zile de la data comunicarii.
nu am facut nimic.pur si simplu stateam in masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitimare cu acte straine Al3xandre96 Al3xandre96 Buna seara! Astazi eram parcat langa canalul Dunăre marea neagra si a parcat langa mine o patrula de politie. Mi-a cerut mie si sotiei mele sa ma ... (vezi toată discuția)
Amenda jandarmerie Rzv Rzv Buna seara , In data de 14 11 2008 in timp ce luam parte la un eveniment public , supravegheat de jandarmi bineinteles , deoarece am vrut sa trec pe o zona ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb madalinabecheru madalinabecheru Buna ziua, In aceasta dimineata am fost amendata de catre controlorii ratb, dar sa ma povestesc in ce mod au facut acest luceu: De 3 ani si jumatate am ... (vezi toată discuția)