avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general recuperare debite restante
Discuție deschisă în Contabilitate în general

recuperare debite restante

suntem o societate comerciala care am actionat in instanta in baza OG 5/2001 un client care are un debit restant inca din 2009. In data de 19.07.2010 ni s-a comunicat hotararea instantei prin care obliga debitoarea la plata debitului si a dobanzii legale in termen de 20 de zile de la comunicarea ordonantei. Debitoarea insa a cerut anularea somatiei de plata, cererea de anulare fiind depusa in data de 30.07.2010, urmatorul termen de judecata fiind 10.06.2011. Termenul de depunere a actiunii in anulare este de 10 zile de la comunicare, conform OG 5/2001, insemnand data de 29.07.2010. Putem investi hotararea cu formula executorie pe motiv ca cererea in anulare a fost depusa tardiv de catre debitoare sau trebuie sa asteptam hotararea instantei din 2011?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:52, 25 August 2010
hotararea primei instante este executorie de drept, exercitarea caii de atac nu suspenda executarea.
Nu, trebuie sa asteptati solutionarea cererii in anulare introduse. Nu conteaza ca este executorie de drept, nu va admite nimeni cererea de investire.
avocat Cristina Popescu
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
Cristina Popescu, Avocat
Cererea in anulare este depusa in termen daca ne raportam la data la care Dvs. ati primit comunicarea. Nu puteti investi hotararea cu formula executorie, deoarece nu este definitiva si irevocabila.
Ce puteti face este sa depuneti o cerere de preschimbare termen, fiindca intr-adevar termenul este fff lung.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin razvung1 razvung1 re-girarea unui Bo refuzat catre cel care l-a girat initial, pentru ca acesta sa-l poata folosi impotriva emitentului initial.....este legala sau nu? se ... (vezi toată discuția)
Executare silita vali_ned vali_ned va rog ajutati-ma. Am avut un proces pe somatie de plata cu o alta firma catre care am datorii. Creditoarea a castigat somatia de plata,s-a dat sentinta ... (vezi toată discuția)
Recuperari datorii florentina brindusa florentina brindusa Lucrez intr-o firma de Brokeraj ( asigurari) si am avut un colaborator persoana juridica care a avut cu noi contract de mandat comercial. Acest colaborator a ... (vezi toată discuția)