avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

va rog ajutati-ma.
Am avut un proces pe somatie de plata cu o alta firma catre care am datorii. Creditoarea a castigat somatia de plata,s-a dat sentinta cuprinzand somatia de plata pe baza careia creditoarea a solicitat incuviintarea executarii silite la Judecatoria Sannicolau Mare, unde isi are sediul firma mea - debitoarea, incuviintare care s-a admis si sa dispus poprirea contului debitoarei. Acum, surpriza, creditoarea a mai deschis un nou dosar la o alta instanta (Judecatoria Timisoara) in care solicita investirea cu formula executorie. Va rog spuneti-mi daca in acest nou dosar este admisibila noua cerere a creditoarei, desi debitoarea face plata datoriei cu contul blocat - poprit, si daca in cazul in care instanta admite cererea de investire cu formula executorie, se va dispune o alta masura decat poprirea ? VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 11:50, 17 Septembrie 2010
sunteti sigur ca, prin cea de-a doua cerere se solicita investirea cu formula executorie? poate este altceva...si in plus nu e nevoie de doua sentinte pentru a efectua execuutarea silita prin doua modalitati. este suficienta una. poate sa va blocheze contul dar poate sa apeleze si la alte metode daca se recupereaza bani putini...luati legatura cu societatea creditoare si incercati o esalonare a platii.
Este vorba de un Bilet la Ordin care trebuia onorat si acum se solicita investirea cu formula executorie a acestui bilet la ordin. Care ar putea fi masura in cazul in care instanta admite cererea? Poate fi aplicata o noua poprire ? Deja exista o poprire dar contul este lipsit de disponibil.
fiind vorba despre un bilet la ordin banuiesc ca este vorba si despre alta suma de bani pe care o datorati. raspunsul este da, poate sa solicite infiintarea popririi si pentru alta suma chiar daca nu aveti bani in cont si poate folosi si alte modalitati de executare silita.
Faceti contestatie la executare la momentul poptrivit.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita vali_ned vali_ned va rog ajutati-ma. Am avut un proces pe somatie de plata cu o alta firma catre care am datorii. Creditoarea a castigat somatia de plata,s-a dat sentinta ... (vezi toată discuția)
Se poate executa un bilet la ordin daca refuzul este neinscris la cip catalin_hertz catalin_hertz Buna ziua am si eu urmatoarea situatie. Am eliberat un b.o acum 3 ani de zile catre o firma ca si garantie cu care am avut relatii comerciale cateva ... (vezi toată discuția)
Recuperare debite restante danadam danadam suntem o societate comerciala care am actionat in instanta in baza OG 5/2001 un client care are un debit restant inca din 2009. In data de 19.07.2010 ni s-a ... (vezi toată discuția)