avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru CCC?

as vrea sa stiu si daca o persoana ce momentan este gravida lucreaza cu carte de munca de un an si ceva in romania,cu carte de munca,care plateste toate taxele si impozitele la stat dar care nu detine inca cetatenie romana ,dupa nastere ,statul ii acorda plata celor doi ani de alocatie? multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:43, 25 August 2010
Este important de stiut daca bebe are cetatenie romana. In caz afirmativ nu este problema :)
1. Norma de aplicare a OUG 148/2005 spune:
Art. 1 - Beneficiază de drepturile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţă de urgenţă, oricare sau, în cazul prevăzut la art. 61 din ordonanţa de urgenţă, fiecare dintre părinţii fireşti ai copilului, precum şi persoana căreia i s-a încredinţat copilul în vederea adopţiei, care a adoptat copilul, care are copilul în plasament ori în plasament în regim de urgenţă, precum şi persoana care a fost numită tutore, denumite în continuare persoane îndreptăţite, dacă acestea îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) sunt cetăţeni români sau, după caz, cetăţeni străini ori apatrizi;
b) au domiciliul sau reşedinţa în România, conform legii;
c) locuiesc împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.

2. Daca indeplineste toate cele 3 conditii de mai sus va beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru copil adoptat grim grim Daca este adoptat un copil care este mai mic de 3 ani , parintele adoptiv are aceleasi drepturi ca si un parinte natural : concediu de crestere a copilului, ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Dujami Dujami Buna ziua, am o vechime pe cartea de munca de 2 ani cu doar o zi intrerupere. Contractul de munca care il am semnat acum este pe perioada ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ionelmic ionelmic Buna ziua, va rog sa ma informati ce sanse ar avea 2 viitori parinti sa obtina indemnizatie de crestere a copilului daca niciunul dintre ei nu au obtinut ... (vezi toată discuția)