avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua, va rog sa ma informati ce sanse ar avea 2 viitori parinti sa obtina indemnizatie de crestere a copilului daca niciunul dintre ei nu au obtinut venituri in ultimele 12 luni.
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 16:23, 26 Noiembrie 2010
Buna ziua. Pentru a beneficia indemnizatia de crestere copil ar trebui sa aveti venituri impozabile in ultimile 12 luni de la data nasterii copilului.
Multumesc de raspuns, si daca parintii dau copilul in tutela unuia din parintii lor (adica viitoarea bunica) care a obtinut venituri, ar avea sanse sa obtina viitoarea bunica?
NORME METODOLOGICE din 9 august 2006 de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului

CAPITOLUL I: Dispoziţii generale
Art. 1
Beneficiază de drepturile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţă de urgenţă, oricare sau, în cazul prevăzut la art. 61 din ordonanţa de urgenţă, fiecare dintre părinţii fireşti ai copilului, precum şi persoana căreia i s-a încredinţat copilul în vederea adopţiei, care a adoptat copilul, care are copilul în plasament ori în plasament în regim de urgenţă, precum şi persoana care a fost numită tutore, denumite în continuare persoane îndreptăţite, dacă acestea îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:a)sunt cetăţeni români sau, după caz, cetăţeni străini ori apatrizi;
b)au domiciliul sau reşedinţa în România, conform legii;
c)locuiesc împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternitate morozancarmen morozancarmen eu nu am dreptul la concediu pentru cresterea copilului si in functie de situatia in care se va gasi sotul meu la sfarsitul celor 124 de zile obligatorii am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru copil adoptat grim grim Daca este adoptat un copil care este mai mic de 3 ani , parintele adoptiv are aceleasi drepturi ca si un parinte natural : concediu de crestere a copilului, ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? micutzunely micutzunely as vrea sa stiu si daca o persoana ce momentan este gravida lucreaza cu carte de munca de un an si ceva in romania,cu carte de munca,care plateste toate taxele ... (vezi toată discuția)