avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neprezentare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neprezentare

sunt parte vatamata intr-un proces penal...acuzatul a primit 29 de zile fara a face recurs...daca nu ma prezint ce se poate intampla ? nu sunt singura parte vatamata
Cel mai recent răspuns: utilizator900 , utilizator 20:29, 25 August 2010
nu se intimpla nimic. trebuie numai sa va constituiti ca parte civila in procesul penal, sa aratati cuantumul pretentiilor in sarcina faptuitorului si, daca este necesar, sa va angajati un aparator.
deci nu se intampla nimic daca nu ma prezint la proces?
Cererea de constituire ca parte civila cu suma pe care o cereti se poate depune cel mai tarziu la primul termen, deci daca nu formulati cererea pana la primul termen sau nu va prezentati sa indicati suma, veti fi decazut din dreptul de a mai formula cerere de constituire parte civila.
Daca nu doriti sa va prezentati de prea multe ori asteptati pana va citeaza cu sanctiunea amenzii in caz de neprezentare.
Daca nu se considera necesara audierea dvs. nu vor fi probleme.
multumesc frumos domnule lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecare in lipsa partii vatamate. vlad_99 vlad_99 Am si eu o problema: acum cateva luni am sesizat politia ca niste indivizi mi-au sustras din locuinta de serviciu o suma de bani. Le-am prezentat si ... (vezi toată discuția)
Citatie ca persoana vatamata 1georgegeorgegeorge 1georgegeorgegeorge Buna ziua, copilul meu in varsta de 21 de ani a fost injunghiat si este chemat in instanta in calitate de persoana vatamata, dosarul avand ca obiect : ... (vezi toată discuția)
Citatie la judecatorie ca parte vatamata - trebuie sa ma prezint in mod obligatoriu? adimg adimg Buna seara, Ma aflu in urmatoarea situatie: mi s-a furat portofelul in urma cu o luna, iar faptasul a fost prins chiar atunci. Imediat dupa ce am fost eu ... (vezi toată discuția)