avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligatie de munca sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligatie de munca sau nu?

in data de 23 iulia a.c am castigat un drept in instanta de a mi se anula o decizie de desfacere a CM ,cu drept de recurs de 10zile de la data primirii,mi sa acordat si dreptul de a cere trecerea in somaj .Ia data de 25.08 am primit o recomandata cum ca trebuia sa ma prezint la munca la orele 12.00 ,vin si va intreb acum aveam obligatia sa ma prezint acolo desi nu am fost anuntata inainte cu o zi macar? nu trebuia sa fiu contactata telefonic in vederea acestei optiuni a firmei si sa mi se acorde mai intai toate drepturile de care am fost privata? ce consecinte vor urma daca eu nu m-am prezentat la munca azi? asta pentru ca aveam alte planuri stabilite si nu le-am putut anula cu toate ca la ora 12 am fost la firma si am anuntat ca nu pot ramane atata timp cat nu am fost anuntata inainte.
pai avand in vedere ca ati castigat in instanta, trebuia sa reveniti la locul de munca.
in cazul in care veti lipsi probabil ca vi se va desface contractul de munca in urma unei cercetari disciplinare ca urmare a lipsei de la serviciu conform celor inscrise in Regulamentul Intern.
Pai dumneavoastra nu doreati sa va intoarceti la munca. Adica primiti sentinta si nu va prezentati, desi dumneavoastra ati cerut asta? Eu cred ca trebuia sa va prezentati singura, fara adrese si telefoane, doar v-ati castigat acest drept. Sigur ca sentinta era cu drept de recurs, dar nu era cumva si executorie? Executorie inseamna si din partea firmei si din partea dumneavoastra.
da,este executorie dar la tribunal mi sa spus ca sa facut recurs,ce sa mai inteleg? am sunt adineauri la curtea de apel si acolo nu au gasit numarul de dosar ,in concluzie cred ca de fapt nu est nici un recurs,dar eu am cerut sa fiu pusa in somaj si mi sa scris in sentinta caci in cazul in care nu mi se acorda actele premergatoare sa revin cu o noua plangere.
maglas a scris:

Pai dumneavoastra nu doreati sa va intoarceti la munca. Adica primiti sentinta si nu va prezentati, desi dumneavoastra ati cerut asta? Eu cred ca trebuia sa va prezentati singura, fara adrese si telefoane, doar v-ati castigat acest drept. Sigur ca sentinta era cu drept de recurs, dar nu era cumva si executorie? Executorie inseamna si din partea firmei si din partea dumneavoastra.

vin si intreb acum,daca era executorie firma nu are si ea obligatia sa-mi acorde ceea ce mi se cuvine?doar am fost invitata la locul de munca fara sa mi se explice ce si cum....... eu am fost la munca dar patroana mi-a trantit telefonul in nas cand am vrut sa discut cu ea problema........
Faptul ca s-a facut sau nu recurs nu are relevanta in litigiile de munca in ceea ce priveste executarea sentintei pronuntate de instanta de fond.
Hotararea instantei de fond este executorie de drept.

Tribunalul poate sa va spuna ca s-a facut recurs si este posibil ca cei de la Curte sa va spuna ca la ei nu a fost inca inregistrat. Nu este nimic anormal in aceasta chestiune avand in vedere ca este si vacanta judecatoreasca.

Cititi art. 277-279 din Codul Muncii.
Poate "doamna patroana" nu le-a citit inca.

Alte discuții în legătură

Drept castigat in instanta mariams70 mariams70 Buna ziua, In urma unui conflict de munca am am facut o plangere la tribunalul pe raza caruia am domiciliul si am avut castig de ... (vezi toată discuția)
Casare sentinta,rejudecare fond doinacta doinacta Buna seara, Am avut un litigiu de munca.Am cerut plata drepturilor salariale pe o perioada de 20 de zile care mi-a ramas neachitata in urma unui alt litigiu ... (vezi toată discuția)
Apel facut de cea care a pierdut procesul la tribunal mariams70 mariams70 Buna ziua, In luna iulie am avut un litigiu de munca care l-am castigat in instata de la tribunal,firma a avut la dispozitie 10 zile pentru a ... (vezi toată discuția)