Buna.Ma numesc Olga,am 16 ani si am o mare problema!sper sa gasesc niste raspunsuri aici.Este vorba despre tatal meu...acum 8 ani mama s-a despartit de el...dar nu au fost casatoriti...el a avut insa o alta sotie inaintea mamei cu care a fost insurat si din relatia lor a rezultat o alta fata,sora mea vitrega mihaela...ei au divortat si viata a mers inainte.Acum 2 luni...a vandut o casa si a luat niste bani pe ea...neinteresant...insa lucrurile s-au complicat...a pus in banca 300 mil si din pacate a doua zi a si murit...ce soarta!eu acum vorbesc mai mult din ce am auzit pt ca in ultimile 3 luni nu am fost acasa la galati...ci in luxemburg si relatia mamei mele cu neamurile din partea lui nu e prea buna...asa deci se aude ca a pus acesti bani in banca si cica nu a desemnat pe nimeni sa-i poata scoate fara acordul lui.Si acum nu stiu....cine are dreptul asupra banilor,eu ,sora mea,mama lui?cine ii poate scoate din banca?sper ca m-am facut inteleasa si sper ca este vreo cineva sa ma ajute pe aici.va rog!!!:(
ACUM ALTE PROBLEME!!!
deci este situatia pe care v-am prezentat mai sus si va multumesc ca mi-ati rasp la intrebari.acum a intervenit altcv...deci mama decedatului vrea acesti bani(300mil) si refuza total sa ne dea macar certificatul de deces sau informatii cu privire la banca unde are tatal banii.ea acum ne ameninta ca ea poate avea toti banii astia pt ca bani pusi in banca sunt de pe vanzarea unui imobil,imobil care ii apartinea ei.si ea ne spune(mie si surorei mele) ca la banca atunci cand tatal meu a fost intrebat de unde are banii...el a rasp atat ca ii are din urma vanzarii unui imobil.sunt curioasa daca ea poate sa obtina banii acestia fara ca noi sa primim vreun ban??si mai e o chestie cum o putem obliga sa ne dea macar putin certificatul de deces sa facem o copie legalizata,ca ne mai foloseste la scoala.eu cred ca e dreptul nostru ca fice sa detinem acel act...sau macar o copie...nu-i asa??as fi foarte bucuroasa daca as primi niste raspunsuri.va multumesc!
Va prezentati la notar impreuna cu sora dvs. Va trebui sa va insoteasca si mama dvs. intrucat nu aveti capacitatea de a incheia acte juridice fara incuviintarea ocroritorului legal, avand doar 16 ani. Trebuia sa aveti certificatul de deces al defunctului , documentele dvs. prin care veti face dovada ca aveti vocatie succesorala si alte acte, probabil, pe care vi le spune notarul, fiindca este posibil ca in patrimoniul defunctului sa se fi aflat si alte bunuri.
Notarul la care veti merge trebuie sa se afle in localitatea unde si-a avut defunctul ultimul domiciliu.