avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Imi pot plati individual contributiile angajatului?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Imi pot plati individual contributiile angajatului?

Se pot plati individual de catre un angajat contributiile acestuia la pensii, somaj, sanatate ?
Cel mai recent răspuns: danyd2010 , utilizator 10:00, 26 August 2010
De ce sa le platiti dvs.? Este obligatia angajatorului.
In situatia in care acesta nu a platit aceasta obligatie si are restante catre bugete, este posibil sa platesc eu aceste datorii?
1. Ati putea sa le platiti daca angajatorul face documentele de plata si la scopul platii scrie "contributie CAS (CASS, somaj) pe luna X, pentru danyd2010), CNP...)".
2. Cu documentele astfel intocmie va prezentati la banca, platiti, primiti cate un exemplar semnat de banca pe care le duceti inapoi la angajator.
3. Nu uitati sa faceti cate o copie dupa ordinele de plata, semnate de banca, copii pe care sa le pastrati dvs., ca dovada a platii acestor contributii.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc mult de raspuns,

Stiti daca este posibil sa fie platite si contributiile angajatorului prin aceeasi modalitate, sau raspunsul se aplica doar pentru contributiile angajatului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii somaj cristina29 cristina29 Buna dimineata! Am si eu o problema... De la 1 noiembrie ar trebui sa intru in somaj, am toate hartiile gata de depus, numai ca... sefu' nu are bani pt a ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi platesc singura contributia catre somaj? cristina velescu cristina velescu buna,pot sa imi platesc singura contributia catre somaj daca angajatorul nu a facut-o?sau cum l-as putea obliga pe angajator sa plateasca ?.mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Pot primi somaj daca angajatorul nu si-a platit contributiile? tinki tinki Firma la care lucrez nu are contributiile la stat platite la zi si in data de 9 iulie voi avea ultima zi de lucru la serviciu deoarece din cauza reducerii ... (vezi toată discuția)