avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt intre soti?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt intre soti?

Unul dintre soti aflat in strainatate ii trimte celuilalt sot aflat in Romania, o anume suma de bani pt ca acesta sa cumpere doua imobile in devalmasie. Dar sotul care primeste banii ii spune celuilalt ca a fost nevoit sa foloseasca toti banii pt a cumpara doar un singur imobil si ca nu i-au ramas bani pt cumpararea celui de-al doilea imobil.
In realitate a folosit doar o parte din bani pt a cumpara imobilul. Cu restul banilor isi cumpara pe ascuns un imobil doar pt el, pe care il pune pe numele mamei sale.
Ce infractiuni a comis sotul aflat in Romania?
Cel mai recent răspuns: jamesdean , utilizator 20:30, 3 Octombrie 2011
nu inteleg!
faptul ca ascunde o parte din banii comuni, mintind ca i-a folosit pe toti, nu este infractiune?
dar, faptul ca dupa cateva luni cu banii ascunsi isi cumpara un imobil pe care il inregistreaza pe numele mamei, pt ca sa nu devina bun comun (in realitate asta a fost scopul urmarit), nu este infractiune?
Daca lucrurile se prezinta in acest mod nu este infractiune...
Aveti dreptate.
Unul dintre soti a castigat acesti bani, dar ii trimite celuilalt prin intermediul bancii cu scopul ca banii sa fie folositi in interes comun.
Fapta sotului care a primit banii, de a-si insusi o parte din banii primiti pt folosul sau personal, prin inducerea in eroare (asupra pretului platit pe imobilul comun) ar fi fost prima infractiune, credeam eu, dar gresesc.
Apoi, dupa 2 luni cu acesti bani insusiti cel de-al doilea sot isi cumpara un imobil, il plateste cash, dar il inregistreaza pe numele mamei sale, realizand asa doua obiective: 1.cum nu va putea explica provenienta unei cantitati asa mari de bani in cash, in felul acesta nu trebuie sa o faca; 2.imobilul nu va intra in masa partajabila
Singura infractiune ar fi cea de inselaciunea prin sustragerea imobilului de la masa partajabila.
Se poate sustine cu acte si martori.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
cuziamusia, utilizator
Puteti incerca sa faceti o plangere penala.
Nici nu aveti alta varianta.

Exista mai multe probleme care ar trebui lamurite odata cu redactarea plangerii penale.Redactarea trebuie facuta foarte precis pentru a avea cat de cat sanse.
Ceea ce va depinde insa foarte mult va fi si ceea ce va declara sotia cu ocazia audierii.
Simplul fapt ca ati trimis banii si s-a cumparat acel imobil nu constituie infractiune.
Incercati sa va gasiti un avocat care sa analizeze foarte atent problematica si daca veti avea noroc poate ca veti obtine ceea ce va doriti, dar este foarte complicat...
Daca redactati singur plangerea este foarte posibil sa nu rezolvati nimic.
Trebuie foarte bine gandita redactarea plangerii penale...
In plus, dupa parerea mea, ar trebui sa platiti avocatul si pentru a lamuri verbal organul de ancheta daca cumva ar avea nelamuriri...

In procesul civil de partaj pot exista foarte multe probleme chiar daca veti dovedi ca s-au trimis banii prin banca...

avocat Claudiu Lascoschi

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Puteti incerca sa faceti o plangere penala.
Nici nu aveti alta varianta.

Exista mai multe probleme care ar trebui lamurite odata cu redactarea plangerii penale.Redactarea trebuie facuta foarte precis pentru a avea cat de cat sanse.
Ceea ce va depinde insa foarte mult va fi si ceea ce va declara sotia cu ocazia audierii.
Simplul fapt ca ati trimis banii si s-a cumparat acel imobil nu constituie infractiune.
Incercati sa va gasiti un avocat care sa analizeze foarte atent problematica si daca veti avea noroc poate ca veti obtine ceea ce va doriti, dar este foarte complicat...
Daca redactati singur plangerea este foarte posibil sa nu rezolvati nimic.
Trebuie foarte bine gandita redactarea plangerii penale...
In plus, dupa parerea mea, ar trebui sa platiti avocatul si pentru a lamuri verbal organul de ancheta daca cumva ar avea nelamuriri...

In procesul civil de partaj pot exista foarte multe probleme chiar daca veti dovedi ca s-au trimis banii prin banca...

avocat Claudiu Lascoschi

Multumesc mult, pt sfaturi!
Am completat plangerea penala initiala cu ajutorul avocatului. Initial am depus o plangere doar pt primul imobil (cu acesta ma inselat pt ca l-a pus pe numele fratelui pt al sustrage din masa bunurilor partajabile). Pt a demonstra inselaciunea cu al doilea imobil inca nu aveam suficiente probe in primul moment. Am platit avocatul ca sa colaboreze cu organele de ancheta. Uff....scump mai costa dreptatea. Acum imi ramane doar sa sper ca se va face dreptate.

Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
cuziamusia, utilizator

Alte discuții în legătură

Obtinerea inceperii urmarii penale ulises10 ulises10 In afara banilor trimisi pt cheltuilei, in timpul casatoriei i-am trimis fostei sotii bani sa cumpere doua imobile. Le-a cumparat dar le-a pus pe numele a doua ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila incorecta? ulises10 ulises10 intr-o actiune in \\\\"declararea simulatiei-constare nulitate absoluta contract vanzare cumparare imobil\\\\" instanta respinge actiunea cu argumentul ca nu a ... (vezi toată discuția)
Riscuri privind folosirea bunurilor comune numai de catre o parte, atat inainte cat si dupa divort! zamatei zamatei Ce riscuri civile sau penale pot interveni in situatia in care se folosesc bunuri comune, dobandite in timpul casatoriei, numai de catre una dintre parti, pana ... (vezi toată discuția)