avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... jandarm-obligat sa demisionez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

jandarm-obligat sa demisionez

buna ziua,
sunt jandarm angajat prin incadrare directa in urma cu 3 ani. la momentul angajarii unul dintre actele solicitate a fost cazierul - care este CURAT si o autobiografie. zilele trecute am fost chemat la inspectorat si anuntat ca va trebui sa demisionez pentru ca in autobiografie (care nu este un act cu calitate legala asa cum este cazierul) nu am mentionat faptul la la varsta de 18 ani am fost acuzat ca am participa la un furt; acuzatiile au fost retrase pentru ca s-au dovedit nefondate si astfel nu este nimic precizat in cazier. in disperare de cauza pentru ca superiorii mei directi fac presiuni foarte mari asupra mea sa demisionez am sunat la prim procurorul de la parchetul militar si i-am expus problema - raspunsul lui a fost sa nu demisionez pentru ca ceea ce fac cei de la inspectorat este un abuz
toate aceste lucruri s-au intamplat incepand de ieri - intre timp am primit ordin sa depun armamentul din dotare pana la solutionarea cazului - solutie care in viziunea lor este demisia pentru ca ei nu vor hoti in minister - doar ca eu nu am facut nimic si mai mult nu exista nimic mentionat in cazier......acum nu stiu ce sa fac si va rog din suflet sa ma ajutati
am inceput sa cred ca neavand cum sa dea personal afara seleaga de orice ca sa faca preiuni sa obtina demisia......dar EU CE SA FAC?????
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
lory_cki, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:41, 26 August 2010
Nu trebuie sa demisionezi sub nici o forma.Te prezinti la serviciu in continuare in mod normal.NU SEMNEZI NICI UN ACT DE NICI UN FEL!!!
CONSULTA UN AVOCAT URGENT!
Daca crezi ca poti incearca sa discuti cu sefii...le spui ca nu vrei sa deschizi actiune in instanta pentru ca din aceasta toata lumea are doar de pierdut...
BAFTA
Da, ar putea fi vorba de un abuz in conditiile in care ati fost nevinovat.
Ar trebui sa mergeti insotit de un avocat pentru a se discuta in concret despre problemele existente.
Daca ati primit o amenda administrativa nu se poate sustine ca ati fost nevinovat.
Trebuie analizata situatia cu actele in fata.
De asemenea, trebuie purtata o discutie cu cei ce exercita presiuni, dar singur nu cred ca va puteti descurca...

avocat Claudiu Lascoschi
timp de 3 ani au fost verificari anuale si asta pe langa "trierea"de la angajare...de ce atata timp nu s-a intamplat nimic,,,si acum dintr-o data cauta nod in papaura....
maine dimineata la 6.30 sunt convocat la sedinta --IAR--un avocat nu imi permit acum....si in plus mi-e teama sa nu inrautatesc situatia aducand un avocat si facandu-i sa se simta amenintati de mine.....
ce legatura are o amenda.....care oricm nu apare in cazier....??
Amenda administrativa chiar daca nu apare in cazier apare in fisa lor operativa.

Nu este vorba de o amenda contraventionala pentru circulatia rutiera.
Este dreptul dvs. de a va angaja avocat si nimeni nu se simte amenintat de avocat daca are functie mare.Dar, in schimb, se pot gandi de doua ori mai inainte de a va incalca drepturile ( evident daca vor face acest lucru).

Si daca va da afara presupun ca veti ajunge la proces si ma intreb daca nu ar fi mai bine sa evitati procesul daca se poate...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere Nelu_pop70 Nelu_pop70 Buna ziua, Am si eu o urmatoarea problema: patronul unde am lucrat mi-a trimis o adresa acasa prin care ma ameninta cu depunerea unei plangeri pentru abuz ... (vezi toată discuția)
Detectorul de minciuni dani08 dani08 spuneti-m va vrog daca pot refuza testarea cu detectorul de minciuni,daca ma afecteaza asta in continuare avand in vedere faptul ca nu este nici o proba ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa sfetcu sfetcu eu am avut deschis un dosar pentru fals,uz de fals si inselaciune am fost gasit nevinovat dar in schimb am primit o amenda administrativa de 500 lei si 50 lei ... (vezi toată discuția)