avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz al administratorului de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz al administratorului de bloc

Buna seara! Administratorul de bloc nu vrea sa imi semneze si stampileze adeverinta necesara deschiderii unui sediu social la adresa la care locuiesc si sunt proprietar. Acordul vecinilor il am, dar acesta se razbuna pe o mai veche situatie in care i-am facut plangere la primarie pentru neindeplinirea obligatiilor pe care le avea. Ce potr sa fac?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:05, 27 August 2010
Nu, nu se va intampla nimic la acest sediu social. Firma are spetiu de vanzare intr-unul din mall-uri, dar asa cere legea.
@cristoph30
Puteti pune sediu social si la alta adresa decat adresa de domiciliu. Poate aveti parinti, poate rude, poate prieteni care sa vrea sa va ajute.

Interventie mderator.
Ii rog pe toti participantii la discutie, inclusiv pe initiator sa revina la subiect si sa nu mai postati mesaje consecutive.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
elga50, moderator
Ce am aflat in urma documentarii despre situatia neplacuta a abuzului administratorului de bloc:
- Administratorului/presedintelui nu i se solicita acordul pentru infiintarea sediului social al firmei, ei doar certifica prin semnatura/stampila corectitudinea numelelor aflate in tabelul vecinilor cu pereti comuni

- Nu aveti nevoie de acordul tuturor vecinilor, ci doar ai celor cu pereti comuni, conform Legii nr.114/1996, republicata

- Administratorul raspunde pentru faptele sale: civic, patrimonial - pentru producerea de prejudicii persoanelor care locuiesc in imobil

- In cazul in care administratorul da dovada de exces de zel si incalca drepturile unui locatar, acesta se poate adresa justitiei cu o plangere penala pentru abuz in serviciu

- Pentru neindeplinirea atributiilor ce ii revin, presedintele asociatiei de proprietari raspunde personal in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.

Odata ce aceste informatii i-au fost servite administratorului, a stampilat adeverinta cu un zambet fals pe fata.
De unde ati aflat acestea?
- ca presedintele certifica niste nume si nu da avizul asociatiei?
- vecinii cu pereti comuni sunt parte din categoria de vecini afectati - asa cum scrie in lege. Deschiderea unui sediu de firma, cu activitate, poate deranja si pe vecinul de palier care nu are perete comun cu apartamentul cu pricina - deci este afectat.
- in acest caz administratorul nu avea pentru ce raspunde intrucat el nu are atributii in a da avize, acorduri, hotarari.....
- pana la plangere penala exista multe alte cai peste care ati sarit, ca de exemplu cererea catre presedintele asociatiei sa repuna lucrurile in ordinea fireasca.
- da, presedintele raspunde pentru prejudicii aduse proprietarilor, dar asta cand este vorba de atributiunile descrise in lege, or avizarea deschiderii de sedii de firma nu face parte dintre aceste atributiuni.

In privinta victoriei pe care ati repurtat-o, administratorul, asa cum v-a refuzat, asa v-a si stampilat, adica in necunostinta de cauza, iar zambetul fals i se trage de la grija de a nu fi deranjat in multe alte chestiuni obscure...:)
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu de firma in bloc de locuinte anamarinescu anamarinescu as dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala privind interzicerea sau limitarea existentei sediilor de firme in blocurile de locuit si daca nu, care ar fi ... (vezi toată discuția)
Refuz asoc. de proprietati pentru stabilire sediu social veronica veronica Va rog sa imi spuneti daca Asociatia de Proprietari are dreptul sa refuze sa dea acordul cu privire la stabilirea sediului social al vreunei societati. Vreau ... (vezi toată discuția)
Sediu social la bloc- inteles "vecini" eugen82 eugen82 Intr-un apartament de bloc proprietate personala doresc sa inregistrez sediul social al unui srl in care sint asociat. Sediul va fi pe baza de contract de ... (vezi toată discuția)