avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea in munca

buna ziua! am si eu o intrebare, daca de exemplu exista o persoana care are lucrata un an si o luna cate doua ore pe zi si mai are lucrat 1 an si ceva cu cate 4 ore pe zi, acea perioada sa considera vechime normala in munca, adica se acorda spor de vechime ca si la o persoana care a lucrat cu norma intreaga?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 10:07, 26 August 2010
Eu cred ca da.

Potrivit prevederilor C. muncii conform carora salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile (art.103, alin.1), rezulta ca are vechimea in munca ca si un angajat cu norma intreaga.

Totusi, mai asteptati si alte pareri sau intrebati la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru de 4 ore, calcul vechime DimitriP DimitriP As dori lamuriri in urmatoarea speta..........o persoana a lucrat 3 ani cu program zilnic de 4 ore (contract de munca, perioada inscrisa in carnetul de ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca in cazul contractelor cu timp partial biro gabriela biro gabriela Buna ziua tuturor, In cazul contractelor de munca cu timp partial cum se calculeaza vechimea in munca , pentru pensionare ? a, daca o persoana are un ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime pentru cim 8+2 ore alexandru andra alexandru andra Un salariat a lucrat o perioada cu CIM de 8 ore , dar a avut si un CIM partial de 2 ore. Aceasta perioada in care a lucrat 2 ore se suprapune cu perioada in ... (vezi toată discuția)