Buna ziua!
Sunt un locatar care din nefericire locuiesc la ultimul etaj intr-un bloc cu 6 etaje. Toate demersurile mele pe care le-am facut cu privire la hidroizolatie au esuat din cauza refuzului celor de la etajele inferioare. Pana la urma in urma unor sesizari facute la primarie prin care solicitam interventie de urgenta la blocul meu deoarece bucati mari de caramizi se desprindeau chiar pe trotuarul aflat in centrul orasului in care locuiesc. Nu va pot spune ca, casuta mea arata ca o pestere zidurile au inceput sa se macine iar infiltratiile masive de apa au afectat instalatia electrica. Primaria a luat masuri si a rezolvat fatada blocului cu termoizolatie sanatoasa la toate apartamentele si cu promisiunea locatarilor catre reprezentantii primariei de a fi de acord cu hidroizolatia terasei blocului, cheltuiala care urma sa fie suportata de locatari. Deci primaria nu a luat niciun ban pe termoizolatie dar locatarii nu s-au tinut de promisiunea facuta primariei sa rezolve problema hidroizolatiei de la ultimul etaj. Bineinteles ca vor suporta sanctiunile conform legii. Problema mea nu s-a rezolvat cum procedez. Sunt bugetar am ramas cu salariu de 400 ron hidroizolatia costa foarte mult deoarece casa liftului este amplasata chiar pe apartamentul meu si se infiltreaza si pe acolo. Pot lua un executor judecatoresc pentru rezolvarea problemei. Cum sa procedez? Nu va spun ca din rea credinta si rautate unii locatarii au mai spalat si covoarele pe terasa blocului firele electrice iar s-au umplut de apa si tot asa.... Cum procedez. ii dau in judecata sa poata platii costul hidroizolatiei sau iau un executor judecatoresc pentru a constata la fata locului problema. Va multumesc!
Executorul judecatoresc nu face decat sa puna in executare hotararile instantei, asa ca nu cred sa va puteti ajuta cu el.
Poate doar sa mai faceti o reclamatie la primarie. Daca au fost asa de saritori prima data poate va ajuta si de aceasta data.
Asociatie de proprietari aveti in bloc? Presedinte, comitet executiv aveti?
Terasa este proprietate comuna si la reparatia ei trebuie sa contribuie toti proprietarii. Nu este numai problema celor de la ultimul etaj!
Reparatia terasei se face prin asociatia de proprietari care poate strange banii, alege firma, negocia costurile si numarul de rate. Nu puteti face singur asa lucrare!
Nu avem asociatie, o singura persoana care se ocupa de intretinere lift si factura de la electrica (iluminat scara blocului). Asociatia a fost desfintata deoarece nu a dorit sa ia masurile necesare de consolidare bloc si hidroizolatia terasei blocului. Primaria a fost sesizata de refuzul locatarilor si va lua masurile necesare in cel mai scurt timp posibil si pentru care mii de multumiri pentru d-lor pentru ca s-au implicat tot timpul in astfel de probleme. Ne mandrim cu asa primar cum putini mai exista in aceasta tara. Legea 230/2007 prevede sanctiuni, amenda de la 500 - 3000 ron - fiind proprietate comuna terasa blocului, dar nu le poate aplica decat printr-o hotarare judecatoreasca, deci la cazul meu nu am decat sa cred in minuni. Toate se pot rezolva dar costurile pana la hotararea instantei nu sunt pentru omul de rand, astea au devenit lux in democratia pe care o invocam, la noi nu exista civilizatie, poate ca nu o doresc acesti oameni de rea credinta....lor sa le fie bine ce mai conteaza omul de langa ei. Atunci vom devenii o tara adevarata cand ne va pasa de omul de langa noi.
Va multumesc pentru mesaj!!!