Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere cu o societate, eu fiind vaduva. Am eliberat CF-ul casei si nu am facut succesiunea, deci apare si sotul decedat in CF. Chiriasul mi-a cerut copie dupa certificatul de deces, deoarece ar avea nevoie la Camera de Comert pentru punctul de lucru. Este necesar certificatul de deces??? Pana acum nu mi s-a mai cerut si am mai incheiat zeci de contracte cu alte societati. Va multumesc anticipat.
Ma scuzati, dar nu prea am inteles raspunsul.Cum poate sotul decedat sa-si dea acordul?Sau poate folosi certificatul de deces in alte scopuri?Contractul este inregistrat la Finante deja. Va multumesc
In cateva cuvinte, lucrurile stau cam asa:
Din actele, pe care le-ati pus la dispozitia chiriasului, reiese faptul ca d-voastra stapaniti acel apartament in coproprietate cu sotul.
In aceste conditii, contractul de inchiriere ar fi trebuie semnat de ambrii proprietari.
Chiriasii d-voastra au gasit o solutie de compromis, prin aceea ca vor face dovada faptului ca sotul d-voastra nu mai avea cum sa semneze contractul de inchiriere, deorece, la momentul incheierii contractului, el era decedat.
E bine ca au resit sa obtina intelegere la Registrul Comertului, desi solutia nu 100% corecta, deoarece simpla prezentare a certificatului de deces nu dovedeste faptul ca la succesiune nu ar putea fi si alte persoane cu vocatie succesorala, care ar trebui sa semneze contractul de inchiriere alaturi de d-voastra !.
Pana la urma, solutia gasita de chiras, reprezinta alternativa mai rapida si mai usoara, deoarece cealalta varianta era sa astepte ca d-voastra sa faceti succesiunea !
Mostenire
dory61
Buna seara,
Imi cer scuze ca revin si apelez din nou la bunavointa d-voastra.
Am o intrebare in ceea ce priveste semnarea unui contract de vanzare ... (vezi toată discuția)