avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de inchiriere

Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere cu o societate, eu fiind vaduva. Am eliberat CF-ul casei si nu am facut succesiunea, deci apare si sotul decedat in CF. Chiriasul mi-a cerut copie dupa certificatul de deces, deoarece ar avea nevoie la Camera de Comert pentru punctul de lucru. Este necesar certificatul de deces??? Pana acum nu mi s-a mai cerut si am mai incheiat zeci de contracte cu alte societati. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 14:00, 27 August 2010
doar daca trebuie sa dovedeasca ca inchirierea este valabila si fara acordul sotului decedat...
Ma scuzati, dar nu prea am inteles raspunsul.Cum poate sotul decedat sa-si dea acordul?Sau poate folosi certificatul de deces in alte scopuri?Contractul este inregistrat la Finante deja. Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
MViorel, utilizator
tocmai asta e ideea, dovada faptului ca sotul nu-si poate da acordul este certificatul de deces..
In cateva cuvinte, lucrurile stau cam asa:
Din actele, pe care le-ati pus la dispozitia chiriasului, reiese faptul ca d-voastra stapaniti acel apartament in coproprietate cu sotul.
In aceste conditii, contractul de inchiriere ar fi trebuie semnat de ambrii proprietari.

Chiriasii d-voastra au gasit o solutie de compromis, prin aceea ca vor face dovada faptului ca sotul d-voastra nu mai avea cum sa semneze contractul de inchiriere, deorece, la momentul incheierii contractului, el era decedat.

E bine ca au resit sa obtina intelegere la Registrul Comertului, desi solutia nu 100% corecta, deoarece simpla prezentare a certificatului de deces nu dovedeste faptul ca la succesiune nu ar putea fi si alte persoane cu vocatie succesorala, care ar trebui sa semneze contractul de inchiriere alaturi de d-voastra !.

Pana la urma, solutia gasita de chiras, reprezinta alternativa mai rapida si mai usoara, deoarece cealalta varianta era sa astepte ca d-voastra sa faceti succesiunea !
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
Primoris SRL, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai pot scapa de chirias gadela gadela In anul 2007 am dat in inchiriere un spatiu. Contractul a fost facut intre mama mea si sc....., pe o perioada de 7 ani. Acum mama mea a decedat in 10.04.2011 ... (vezi toată discuția)
Autorizare punc de lucru Mviorica Mviorica La camera de comert pe langa contractul de inchiriere si cf, in acesta fiind trecut sotul care este decedat nefiind facuta succesiunea mi s-a cerut si o ... (vezi toată discuția)
Mostenire dory61 dory61 Buna seara, Imi cer scuze ca revin si apelez din nou la bunavointa d-voastra. Am o intrebare in ceea ce priveste semnarea unui contract de vanzare ... (vezi toată discuția)