avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie acoperis si casa scarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie acoperis si casa scarilor

Buna ziua,
Locuiesc intr-un imobil cu 6 apartamente - dar este mai ciudat construit si sunt 3 apart pe o parte si 3 pe cealalta (nu este un acoperis comun, ci doua).
Sunt necesare reparatii la acoperis si o renovare pentru casa scarilor. Din cele sase familii care locuiesc acolo, cinci sunt proprietari si una este in chirie la Primarie. Nu este constitutita asociatie de locatari sau de proprietari. O vecina aduna banii pentru salubritate si apa rece (comun).
Cum pot sa ii conving/oblig pe vecini - cu vorba buna si cu intelegere nu se poate - din punct de vedere legal, sa contribuie cu bani pentru repararea acoperisului si a casei scarilor? Pentru acoperisul aferent noua, ar trebui sa plateasca doar cele trei familii de pe partea aceasta a cladirii sau toate sase? Pentru izolarea exterioara a cladirii, trebuie sa contribuie toti sau fiecare sa-si faca perimetrul apartamentului sau?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: luptatoarea , utilizator 13:49, 26 August 2010
Numai cu vorba buna si =D>.
Daca ati fi constituiti in asociatie de locatari sau de proprietari ati fi avut pargiile legale.
Totusi suntei obligati sa fiti constituiti in asociatie. Primaria stie?
Daca nu sunteti constituiti in asociatie de proprietari (desi legea va obliga sa faceti acest lucru) nu puteti sa obligati pe nimeni sa contribuie la plata unor reparatii care folosesc tuturor. Trebuie sa-i convingeti cu vorba buna pe ceilalti 2 locatari de pe scara in cauza sa contribuie la repararea acoperisului si a scarii. Pe ceilalti oricum nu puteti sa-i obligati cu nimic.
multumesc pentru raspunsuri.
noi acum ne-am mutat in imobil si incercam sa descurcam un pic itele....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,as dori sa stiu care sunt optiunile pentru a constrange ... tudormihai1 tudormihai1 Buna ziua,as dori sa stiu care sunt optiunile pentru a constrange locatarii de pe scara sa contribuie la reparatiile acoperisului in conditiile in care nu avem ... (vezi toată discuția)
Acoperis etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru care si ... (vezi toată discuția)
Izolare termica a apartamentului geta5 geta5 Locuiesc pe scara A intr-un bloc cu 4 scari, scarile A si D au cite 10 apartamente (apartamente cu 3 si 4 camere) si scarile B si C au cite 20 apartamente ... (vezi toată discuția)