Buna ziua am si eu o problema:
Intr-un caz de faliment am obtinut o decizie de suspendare respectiv: " „Suspendă judecata cererii de intrare în faliment în procedură simplificată, în temeiul art. 244 pct. 2 Cod procedură civilă. Cu recurs în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică.”. Deoarece nu a fost atacata cu recurs aceasta a devenit definitiva si irevocabila pana la solutionarea cu o hotarare irevocabila a cauzei penale.
Dar .... Cu toate acestea procesul a continuat, ajungandu-se la „Dispune inceperea procedurii falimentului in forma simplificata a debitoarei",
Daca mai stiti asemenea cazuri va rog sa ma ajutati. Efectiv nu stiu ce sa fac si nici ceilalti cu care am vorbit nu stiu.
Va multumesc.
Este posibil ca in procesul penal sa se fi dispus o solutie.
Incercati sa platiti un avocat care sa se informeze in concret cum se prezinta situatia.
Va trebui analizata situatia si cu privire la procesul penal.
Deci, va trebui sa platiti un avocat pentru doua chestiuni juridice, respectiv pentru ambele dosare, pentru a se putea ajunge la o concluzie clara.
Aceasta nu inseamna ca va trebui sa va angajati avocat pentru proces,ci doar pentru studiere si sa va poata expune concluzia sa.
Multumesc mult pentru raspuns.
Referitor la procesul penal sigur nu s-a intamplat nimic deoarece a stat la economic vreo 7 luni, apoi a fost trimis la parchet unde dupa 3 luni a fost distribuit la un procuror, adica acum cateva zile. Am mai vorbit cu ceva avocati care au spus ca nu au mai auzit asa ceva. Daca este o eroare judiciara, adica noi cu hotararea noastra si ei cu hotararea lor, pana la urma cine are dreptate ? Conform art in baza caruia a fost suspendat procesul, acesta putea fi reluat doar dupa ce exista o hotarare definitiva si irevocabila in cauza penala. Care hotarare definitiva si irevocabila este cea buna ?
Faliment suspendat
leopold2010
buna ziua, sunt intr-o situatie cel putin ciudata, respectiv: s-a deschis o procedura de insolventa, a fost acceptata, recursul a fost respins si inainte de se ... (vezi toată discuția)