avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie handicap grad accentuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie handicap grad accentuat

buna ziua!
va rog frumos sa-mi spuneti daca cineva care beneficiaza de indemnizatie de handicap grad (2) accentuat in suma de 230 lei, are dreptul sa lucreze cu contract de munca?
si daca are acest drept, cu program de lucru de 8 ore/zi sau 4 ore/zi?
multumesc frumos si va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: elam , utilizator 15:22, 26 August 2010
Persoanele cu handicap au dreptul de a munci si de a realiza venituri in conformitate cu prevederile legislatiei muncii, precum si cu dispozitiile speciale din Legea nr.448/2006.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc frumos!
dar in cazul meu, cu indemnizatie de handicap, deci nu pensie de handicap, grad accentuat, program normal de 8 ore?
Potrivit legii, persoanele cu handicap aflate în cautarea unui loc de munca sau încadrate în munca beneficiaza de posibilitatea de a lucra mai putin de 8 ore pe zi, în conditiile legii, în cazul în care beneficiaza de recomandarea comisiei de evaluare în acest sens .
va multumesc frumos!
o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Handicap grav , gradul 4 , revenire la locul de munca . ovi ovi ovi ovi De un an si jumatate sunt in concediu medical , avand diagnosticul de cancer gradul 4 , \\handicap grav,/ si m-am hotarât sa reîncep serviciul , ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana cu handicap accentuat cod b91 natasha89 natasha89 Buna, as avea o intrebare... o persoana care are handicap accentuat cod boala B91, poate sa lucreze 8h/zi sau 6h maxim? Am citit in Legea 448/2006 ... (vezi toată discuția)
Pt certificatul de incadrare in grad de handicap se reduce timpul de lucru? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! Avem in firma 4 angajati care au certificat de incadrare in grad de handicap, iar pe anexa la certificat a unuia dintre ei, la partea cu ... (vezi toată discuția)