avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare teren

Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Mama mea detine o parcela de pamant care contine 8 ari teren intravilan care a fost cumparat pe baza unui contract de vanzare-cumparare si 16 ari teren extravilan cumparat pe baza unui alt contract de vanzare-cumparare. Mentionez faptul ca ambele contracte sunt facute la un notar, pamantul nu este intabulat inca pe mama, iar din cate am auzit cel care a vandut acest pamant mamei ar fi decedat. In momentul de fata ea este la munca in Italia, timp in care, am aflat ca unul dintre vecinii mamei care si-a dorit dintotdeauna acel pamant, incearca prin orice mijloace sa intre in posesia acestuia. Intrebarea mea este, daca aceste contracte de vanzare-cumparare se pot ataca, daca exista vreo modalitate prin care vecinul sa isi duca planul la bun sfarsit? Daca da, care ar fi solutia pentru a-l impiedica sa faca acest lucru?
Va rog sa imi spuneti daca este necesar ca mama sa vina in tara urgent pentru a face demersurile unei intabulari, care sunt aceste demersuri, (am inteles ca ar fi nevoie de identificarea terenului de catre un proiectant), care sunt actele necesare pentru intabulare si daca exista varianta ca eu sa incep aceste demersuri sa achit taxele necesare, iar cand vine mama doar sa semneze.
Am nevoie cam de multe raspunsuri, dar in masura in care va permite timpul, astept raspunsurile dumneavoastra. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 15:11, 26 August 2010
Modul sigur si legal de a face public (si deci opozabil tuturor tertilor) dreptul Dvs. de proprietate este acela de a face inscrierea imobilului in CF la OCPI.
Intabularea in CF se face pe baza unei Documentatii topo-cadastrale intocmita de un expert autorizat si a titlurilor (actelor) de proprietate autentice.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pamant mutat de primarie IIvan IIvan Buna ziua, ma numesc Ionut. In 2005 am cumparat (cu contract de vanzare cumparare) un pamant extravilan de 2,5ha la marginea unui sat. De atunci a fost dat in ... (vezi toată discuția)
Teren mai putin decat in acte cristi200846 cristi200846 In 1974 parintii mei au cumparat un teren de 360 mp pe care au construit o casa . Vanzatorul avea o parcela de 720mp pe care a impartit-o in doua. Cand le-a ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI, am depus in ... (vezi toată discuția)