avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am primit o bataie serioase, acuma ce sa fac?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am primit o bataie serioase, acuma ce sa fac?

Am primit in urma cu 2 saptamani o bataie serioasa.
Au venit 5-7 tineri fara nici un motiv si m-au luat la pumni si la picioare. Mentionez ca nu ii cunosc pe acei tineri, si am fost tras intr-o capcana: o fata ma tot chema la intalnire, eu i-am zis ca nu vreau s-o vad, dar ea ma tot cheama, si la un moment data imi zice sa ma duc in fatza blocului s-o vad si din astea, ca a venit la varasa, si daca pot sa-i aduc un incarcator de Nokia. Am inca SMS-urile in telefon. Fata a venit si la 5-10 metri de ea era un grup de 5-10 persoane care au tavalit cu pumnii pe mine. A venit unul la mine si m-a intrebat ca e prietenu lui aia, si a inceput sa-mi dea cu pumnul in ochi.

Mentionez ca am avut ochelari, altfel poate ramaneam orb... mi-a dat cu pumnii doar in ochi , tampla, cap, ceafa, nas, dintzi. Am avut intr-un fel noroc ca nu am nici o fractura, si ca a venit repede jandarmeria care l-a prins pe individ.

Am stat 5 zile in spital, si am primit 7-8 zile de la medicul legist + cred ca urmeaza sa cer prelungire, pt. ca medicul legist la recomandari a zis sa consult niste medici specialisti.


Am fost azi la politie [m-au chemat sa ma intrebe daca ma impac cu ala sau daca voi depune plangere], si am vazut ce a declarat ala. Ala a declarat ca eu am vrut sa-l lovesc pe el, si din astea. Bine macar ca a recunoscut conflictul , daca era destept declara ca nici nu ma cunoaste si ca doar trecea pe acolo. El a zis ca a vrut doar sa discute cu mine, ca tot ii dadeam mesaje la prietenasa,etc... [se leaga foarte mult cu "prietena lui" si chestii din astea]

Ahhh inca ceva, jn fata jandarmilor a urlat ca vreau s-o violez pe prietenasa,si le-o arat pumnul si a mers la salvare zicand ca si el are nevoie de ingrijiri mediale..

Acuma eu ce pot sa fac? aia sunt 10 ... iar eu unul si daca am vreo 3-4 martori , dintre care 2 sunt parintii. Poate ca au mai fost si altii dar nu vor sa declare nimic, sa nu aiba probleme. Pot sa cer sa fac test cu poligraf sau ceva asemanator ca sa-i infund pe aia? Avand in vedere ca au inceput sa minta, va fi mai grava situatia lor, va fi tras macar pt. fals si uz de fals la raspundere, eu pot sa-l dau in judecata si pt. calomnie, pt. ca eu nu am vrut sa-l lovesc, eu nici nu l-am atins macar si nici vorba s-o violez pe prietena lui [cred ca a scris prietena mea de vreo 20-30 de ori in declaratia aia] in plina strada.

Ce sa fac? Sa ii las pe aia sa declare, si apoi sa vin cu declaratia mea sa cer test poligraf? Ingrjiri medicale inca am putine, am sa vad cate zile am sa mai primesc dupa ce consult mai multi medici. Astazi am fost la filme la nas, si au gasit niste fracturi minore care nu mi-au fost trecute la spital, si tot azi am vazut ca am 2-3 dintzi rupti. Nu rupti rau, ce usor in forma de firez pe margine, pe smaltz, dar daca se distruge smaltzul ala la dintzi, iar unul cred ca e rupt cam rau ...





Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 19:22, 15 Octombrie 2010
Inca ceva, cum se calculeaza acele zile de ingrijiri medicale? Daca am stat 5 zile in spital si am mai primit de la IML 8 zile, inseamna ca am 13 zile,sau cum? Sau doar cele de la IML se iau in considerare nu si cele de internare?!
Nu, nu ai 13 zile de ingrijire medicala. Ai 8 zile de ingrijire medicala, ca atat ti-a dat medicul legist.
Daca se va incadra fapta doar in functie de numarul de ingrijiri medicale, asta inseamna ca va fi infractiunea de "loviri si alte violente", art. 180 alin. 2 Cod penal. Pedeapsa pentru aceasta infractiune este inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda penala.
Daca dintii pe care ii spui ca ii ai rupti sunt din fata, iar gradul de deteriorare este destul de mare, spre o lipsa totala a dintelui, acest fapt inseamna in sensul legii penale o slutire, iar fapta va fi "vatamare corporala grava", art. 182 alin. 2 C. penal. Pedeapsa pentru aceasta infractiune este mult mai mare, de la 2 la 10 ani, insa incadrarea in aceasta fapta se va face in functie de mai multe criterii , mai mult medicale decat juridice.
Iti recomand sa faci un angajament cu un avocat, el iti va explica mai bine toate acestea, avand si acces la documentele pe care le ai si putand asista si la actele de urmarire penala care se vor efectua. In ceea ce priveste suma de bani , nu te grabi sa spui ca nu vrei bani, pentru ca prejudiciul care ti-a fost adus este destul de important, atat cel material cat si cel moral.
Daca mi-a ramas o cicatrice la ochi , se poate zice ca e slutire?
De ce acte am nevoie ca sa fie considerata "slutire"?
de certificat medico-legal aveti nevoie.
Mai am o intrebare: Cum pot sa obtin si cum pot sa cer un mandat de restrictie? As dori ca acei agresori sa nu se aproprie de mine.

Alte discuții în legătură

Dosar penal in urma unui accident elena 123 elena 123 Accidentul s-a produs ca urmare a neadaptarii vitezei la conditiile de drum(conform constatarilor politiei), cu alte cuvinte eu conduceam si din cauza vitezei ... (vezi toată discuția)
Poate fi partea vatamata obligata sa mearga la iml? catalin05 catalin05 Intrebarea este valabila pentru orice vatamare corporala...dar in cazul meu este urmatoarea situatie: Accident rutier: 4 victime: 1. vinovatul... 2. 50 de ... (vezi toată discuția)
Daca am ramas cu un semn vizibil din urma accidentului auto ,an frunte este slutire? gilcrist1977 gilcrist1977 asa ceva nu se ancadreaza la vatamare corporala grava chiar daca nu am peste 60 de zile de iml? nu e art 182cod penal? (vezi toată discuția)