avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

tatal meu a murit in urma cu 2 luni ,iar noi suntem 3 frati,mama noastra este plecata in strainatate,intrebarea mea este daca se poate face succesiunea in lipsa ei,eventual sa trimita un act legalizat sau orice altceva ce ar fi de folos.este posibil asa ceva?astept raspunsul dumneavoastra!va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 15:25, 26 August 2010
Puteti deschide succesiunea, pentru ca si dvs si fratii dvs aveti vocatie succesorala, iar mama dvs sa dea acolo unde se afla, la Consulatul Romaniei o procura de reprezentare la succesiune.
Notarul este obligat sa citeze toti mostenitorii; daca acestia nu se prezinta toti, nu poate emite certificatul de mostenitor si trebuie sa dezbateti succesiunea in instanta; dar mama poate trimite o procura; intrebati notarul respectiv ce trebuie sa contina procura.
avocat Cristina Popescu
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
Cristina Popescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune lupascu lupascu Buna ziua, am si eu doua intrebari si sper din tot sufletul sa ma ajutati, prima intrebare: pentru a deschide succesiune in primele 6 luni de la decesul ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala dod dod Mama a murit acum 3 ani ,iar tata vrea sa deschida succesiune dupa mama. Noi suntem 4 frati iar 2 din frati sunt in strainatate IAR O SORA TREBUIE SA PLECE ... (vezi toată discuția)
Succesiune - citare parti annesis annesis Buna ziua, Noi suntem 4 frati si mama a decedat acum 1 luna jumatate. As vrea sa deschid succesiunea, ca din cate am inteles nu ar costa daca se face in ... (vezi toată discuția)