avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... restructurare in cadrul serviciului.
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

restructurare in cadrul serviciului.

Buna ziua. Am o problema si vreau sa aflu parerea d-umneavoastra. Prietena mea lucreaza in prezent la Politia comunitara din oras. Acest serviciu s-a restructurat de curand , din 80 de angajati trebuie sa ramana doar 40. Conducerea orasului a considerat ca toti cei care lucreaza in acest serviciu trebuie sa participe la un nou concurs in vederea ocuparii posturilor care au ramas conform noii organigrame.
Prietena mea trebuie sa dea examen, din nou, pe postul pe care in prezent il are in conditiile in care nu exista alta persoana concurenta. Deci nu sunt doi oameni pe acelasi post.
Intrebarea mea este daca este legal sa dai un nou examen pentru un post pe care l-ai ocupat tot printr-un examen acum 2 ani de zile, recunoscut prin decizi si dispozitii de sefii ierarhici.
Ce cale de atac are impotriva acestei decizii?
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: POP GAROFITA , utilizator 12:04, 28 August 2010
daca decizia este un act administrativ, prietenul dvs il poate contesta la instanta de contencios administrativ. nu uitati de procedura prealabila. :)
Cititi Lg 188/1999, art. 100. Daca sunt mai multi candidati pe post se organizeaza examen......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subordonare politia comunitara maxim ionela maxim ionela Serviciul Public Politia Comunitara cui se subordoneaza? Primarului sau Consiliului local ? Cine numeste seful serviciului ( acesta fiind functionar public) ? ... (vezi toată discuția)
Functie de conducere- reorganizare institutie andre_1996 andre_1996 In anul 2008 am ocupat prin concurs functia publica de conducere de director executiv. In septembrie 2008 noul primar ales a propus spre avizare la ANFP o noua ... (vezi toată discuția)
Contabil sef primarie ContSters72755 ContSters72755 Buna ziua, lucrez in cadrul primarii comunale, si am dispozitii in ceea ce priveste resursele umane. In acest moment am o nedumerire. In cadrul ... (vezi toată discuția)