avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spinos! CIC, da sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spinos! CIC, da sau nu?

Sunt angajata a unei institutii universitare. In perioada 1 oct. 2009-31 iulie 2010 am fost in deplasare in strainatate pentru perfectionare profesionala, cu acordul angajatorului si am primit 25% din salariu,adica plata contributiilor la casele de asigurari.

De la 1 august m-am intors la post. Pentru luna august nu am primit concediu de odihna cu plata pentru ca nu am avut anterior activitate si in septembrie iar nu voi avea activitate didactica. De la 1 oct. ar trebui sa intru in concediu prenatal (42 zile inainte de nastere).

In lege cred ca este stipulat ca poti lua indemnizatie pt. cresterea copilului daca ai lucrat in cele 12 luni anterioare concediului. Avand in vedere intreruperea, asta inseamna ca nu pot beneficia de indemnizatie, in cazul meu? Adica e ca si cum nu as fi fost angajata, ci somera? Pot beneficia de vreun venit in perioada de crestere a copilului?

Ce ar trebui sa fac pentru a beneficia totusi de indemnizatie?

Pentru perioada concediului prenatal si de lehuzie primesc vreun ban?

Daca nu primesc indemnizatia pt. cresterea copilului, va afecta acest fapt pensia pe care o voi primi peste 30 ani?

Multumesc!

Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
mamistresata, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:45, 26 August 2010
1. Nu ne-ati spus cum sunteti trecuta in pontaj si pe statul deplata in aceasta perioada (1 oct.2009 - 31 iulie 2010).
2. OUG 148/2005 spune:
Art.1...
(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
...
i) au beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare si perfectionare profesionala din initiativa angajatorului sau la care acesta si-a dat acordul, organizate in conditiile legii;
...
Multumesc pentru cererea de precizare. Corespund acelei categorii i) mentionate de dumneavoastra pentru perioada oct-iulie, adica 10 luni. Perioada problematica este august-septembrie, adica 2 luni din ultimele 12.
1. Si pe lunile august si septembrie cum apareti in scripte (pontaj + stat de plata)?
2. Poate gasim o solutie.
3. Daca-mi dati o adresa de e-mail va trimit OUG148/2005 si Normele de aplicare poate ca dvs., stiind mai bine situatia reala, gasiti ceva sa va ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Bettyp Bettyp Buna ziua ! Sunt angajata din 15 septembrie 2014 si urmeaza sa nasc in septembrie 2015 ( data probabila a nasterii 23 sep ), daca nasc intre 1-15 septembrie ... (vezi toată discuția)
Pot lua indemnizație? Lauraalbert Lauraalbert Bună ziua. Pot lua indemnizația pentru creșterea copilului daca am urmatoarea situație?? Anul acesta am lucrat din luna februarie până la jumătatea lui ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu ingrijire copil pt 2 ani? Cris7a Cris7a Va rog sa-mi spuneti daca pot benefica de concdi ingrijire copil pana la 2 ani daca in ultimele 12 luni , am o luna de concediu fara plata ? din cate am ... (vezi toată discuția)