avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PFA - urmarire penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PFA - urmarire penala

sunt angajata secretar cu evidenta contabila primara la o PFA care a intrat in procedura de urmarire penala.
ce mi se poate intampla?..... avand in vedere ca anterior am avut control de DFP si a fost totul in ordine, nu am primit nici o amenda .
mentionez ca nu am drept de semnatura pe nici un act.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: bela67 , utilizator 17:58, 27 August 2010
Persoana fizica autorizata nu poate avea angajati...

Ce vi se intampla...? Greu de spus: nu scrieti pentru ce infractiune s-a inceput urmarirea penala.
Multumesc pentru ajutor!
Angajatorul meu este medic si s-a inceput urmarirea penala pentru neplata contributiilor sociale si a impozitului pe salarii.
“Cabinet medical individual”, altfel spus…
Dv nu puteti fi trasa la raspundere pentru faptul ca medicul nu a virat contributiile care au fost retinute din salarii…
Pentru actele de contabilitate primara pe care le-ati intocmit nu e necesar “drept de semnatura” in sensul legii contabilitatii – ati semnat in calitate de secretara, cu atributii de contabilitate primara. Daca ati semnat ordine de plata (ceea ce e putin probabil, pt ca nu ar fi fost primite la banca – daca nu aveati “specimen de semnatura la banca” ) sau… declaratiile pe care un medic trebuie sa le depuna la “Casa de sanatate”… Dar nici asa nu puteti fi acuzata, penal, de ceva… Ar fi absurd: nu angajatul trebuie sa stie baza legala pentru toate cele, ci angajatorul. Angajatul are doar o fisa a postului – cand o are…

Din punctul meu de vedere – daca lucrurile stau cum le descrieti – nu aveti nici o problema cu legea penala…
Dar, mai asteptati raspunsuri…
Multumesc!
Nu am semnat nimic nici macar in calitate de secretara, de la banca am dreptul sa ridic extrasele de cont si sa depun numerar.Toate declaratiile si "OP"-urile sunt semnate de angajator.Conform contractului de munca functia mea este de secretar, iar in fisa postului pe langa atributiile de secretar le am si pe cele de evidenta contabila.
Inca odata , multumesc!
Mai astept si alte raspunsuri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului danny27 danny27 buna
ma numesc danny
va rog cine ma poate ajuta cu o fisa a postului pentru functia de secretara
va multumesc
e-mail: danny21@apropo.ro (vezi toată discuția)
Semnare contracte fara drept de semnatura ContSters57711 ContSters57711 Am lucrat timp de un an la o societate, in care pe parcursul acestui an am semnat zeci de contracte de prestari servicii, facturi, chitante, avand postura de ... (vezi toată discuția)
Incadrare in munca roxana_elena roxana_elena Buna seara va rog spuneti-mi daca este in regula ca o persoana sa fie angajata ca secretar-casiera. In nomenclatorul de meserii nu este inregistrata meseria ... (vezi toată discuția)