avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... control pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

control pfa

Bună ziua,

Am un pfa cu domeniu de activitate "realizare de software la comandă". Sediul l-am stabilit într-un imobil din zona rurală pe unde nu trec prea des, eu lucrez acasă.
Am următoarele întrebări:
- Controalele fiscului sau ale gărzii financiare sunt anunţate înainte sau inopinate?
- Controalele se realizează neapărat la sediul meu sau mă pot deplasa eu cu documentele fiscale la ei?
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
eugen_r2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 11:42, 28 August 2010
ªi ştiţi cumva în cît timp trebuie să te prezinţi la anaf după ce îţi lasă ei invitaţia, în cazul în care nu eşti găsit la sediu?
Pentru că e clar că în cazul unui control inopinat, pe mine nu mă vor găsi. Dacă nu este control inopinat, citesc în CPF că trebuie să trimită mai întîi un aviz de inspecţie.
Conform OG 92/2003 CPF, art.78:
(5)Contribuabilii persoane juridice sau orice alte entităţi fără personalitate juridică sunt declaraţi inactivi şi le sunt aplicabile prevederile art. 11 alin. (11) şi (12) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, dacă îndeplinesc una dintre următoarele condiţii:
a)nu îşi îndeplinesc, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligaţie declarativă prevăzută de lege;
b)se sustrag de la efectuarea inspecţiei fiscale, prin declararea unor date de identificare a sediului social care nu permit organului fiscal identificarea acestuia;
c)organele fiscale au constatat că nu funcţionează la sediul social sau la domiciliul fiscal declarat.

Daca controlul este inopinat si nu va gaseste la sediu vi se lasa o invitatie, daca si in urma invitatiei nu va prezentati pentru control, organul de control facand dovada ca a facut toate demersurile sa va identifice si contacteze declanseaza procedura declararii inactivitatii dvs. fiscale. si asa mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garda financiara stelian67 stelian67 Sunt actionar in doua societati comerciale si administrator pentru amindoua din anul 2000. De-a lungul a 10 ani am avut cite 7-8 controale de la Garda ... (vezi toată discuția)
Legalitate sau abuz? Adrian Copil Adrian Copil Este legal ca administratorul unei societati comerciale sa fie sunat de catre un comisar al garzii financiare pe telefonul mobil si sa fie invitat la sediul ... (vezi toată discuția)
Inactivitatea firmei Rodica Ciolca Rodica Ciolca Ce se intampla cu o societate comerciala care a fost declarata inactiva? Multumesc ! (vezi toată discuția)