avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Persoanele cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Persoanele cu handicap

Daca un angajata are adeverinta de persoana cu handicap conform legii acesta nu poate lucra in ture de noapte. As dori sa stiu daca persoana declara in scris ca doreste sa efectueze ture de noapte. Este Ok, conform legii pentru angajator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 26 August 2010
Medicul de medicina muncii care se ocupa de unitatea dvs. este cel care da avizul, apt sau nu pentru munca de noapte.
Codul Muncii prevede ca tinerii care nu au împlinit vârsta de 18 ani nu pot presta muncă de noapte. De asemenea, femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte.

Nu se face nico referire la persoanele cu handicap. Totusi, in acest caz cred ca este necesar acordul medicului de medicina muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii puitau dana puitau dana Va rog sa-mi spuneti si mie daca am dreptul la scutire din tura de noapte, mentionez ca am un copil de 2 ani si o sa incep lucru. Din auzite am aflat ca s-ar ... (vezi toată discuția)
Medicul este obligat sa faca garzi in timp ce inca alapteaza? the_mask the_mask Buna ziua! Sotia mea, medic, sa reintors la servici (policlinica si spital) dupa ce baietelul nostru a implinit varsta de 6 luni. Ideea este ca fiind angajata ... (vezi toată discuția)
Gravida obligata la ture de noapte Valentina888 Valentina888 Buna seara,sunt o viitoare mamica,si am unele probleme la locul de munca. Problema este ca sunt angajata de 2 luni si ceva,si sarcina mea are tot atat.Sunt ... (vezi toată discuția)