avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Pensia privata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Pensia privata

Buna ziua,zilele trecuta am aflat (de la televizor?) ca firmele de asigurare isi impart dupa bunul lor plac asiguratii la pensia privata,concret daca eu am un contract cu firma de asigurare x,ei au dreptul sa-mi transfere contractul firmei de asigurare y,fara acordul meu?
Nu stiu daca este doar un zvon ,dar cum in acest moment nu pot verifica personal,doresc sa stiu daca teoretic este posibil?
Multumesc mult si spor la munca tututror
Cel mai recent răspuns: cerda , utilizator 17:55, 27 August 2010
Nu se poate transfera la nivel individual, dar se pot transfera portofolii intregi, caz in care Autoritatea de supraveghere va apara interesele.
Era vorba (la televizor)despre intelegerile pe care administratorii fondurilor private de pensii(asiguratorii despre care vorbiti)le-au realizat.Sunt evenimente petrecute dupa incheierea perioadei de optiune :)
Au existat persoane care au semnat acte de aderare la doi sau la trei administratori.
Acestia si-au rezolvat "diferendul" simplu:una mie...una tie sau cum o fi fost.
Nu este cazul sa va faceti griji.La acest moment nu este posibil nici teoretic nici practic sa se intample asta.
Sunteti singura in masura sa decideti daca ramaneti sau va transferati in alta parte.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
floare _de_ colt, utilizator
Multumesc pentru raspuns!
Portofoliile pensiilor private sunt teoretic sub un control foarte strict si este f.greu daca nu chiar imposibil acest transfer fara acordul beneficiarului.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari cu raspuns asigurat nucu$ nucu$ Bun venit tuturor la noul titlu inaugurat de Admin ! Presupun ca cineva trebuie sa gaseasca ceva util ,aici,unde curand vor aparea problemele ... (vezi toată discuția)
Asigurarile private de sanatate obligatorii freesia freesia Buna ziua! Am vazut ca s-a mai discutat despre acest subiect in iunie 2009 pe acest forum. De asemenea, am gasit, tot pe internet, ca s-ar fi dat o lege de ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie un executor in cazul unei procuri de cedare de drepturi contra incasarii unei sume de bani? donca donca Situatia pe scurt: -Frate (X), sora (Y) si mama (Z) au certificat de mostenitor dupa decesul tatalui in care, printre altele, include: a.un spatiu comercial ... (vezi toată discuția)