avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incadrare dupa soare?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incadrare dupa soare?

Buna ziua. Probabil voi fi taxat de d-na Pintea,din nou, dar cum la sectiunea Dreptul muncii nu am primit raspuns voi posta cam aceeiasi intrebare si aici. Este corecta incadrarea mea de Referent de specialitate gr.III, avandu-se in vedere urmatoarea situatie: Am fost angajat in data de 07.02.2007 ca Sef SVSU-personal contractual (studii medii).In 2008 am absolvit S (admin.publica).Fiind post unic mi s-a transformat postul in Ref.de spec.III, ceea ce sunt si in prezent, in 2010, la 4 ani de la angajare fiind treapta urm. celei de debutant.Intrebarea era daca nu trebuia transformat postul in Insp.de prot.civila (stud.sup.), si conf.L481 a prot.civile sa fiu facut functionar public (cazul altor colegi din alte primarii ce erau incadrate pe aceleasi posturi). In cazul meu, din ce motive nu stiu, nu am dreptul la nimic ( si nici nu am avut vreodata), sporuri, indemnizatii, care sa reflecte cerintele postului (pericol, disponibilitate permanenta). In 2008 din 4 colegi ce am terminat S am fost singurul ce am fost facut Ref.,chiar daca munca mea presupune 80% munca de teren (activitati de prevenire si control), ceilalti, desi nu ies din birou niciodata, au fost facuti Insp. La ultima refacere a organigramei, desi am solicitat sa fiu facut FP mi s-a raspuns ( de catre dl.secretar, care se ocupa de aceste probleme) ca nu am dreptul, desi cum am spus mai sus, am colegi din alte primarii care au fost facuti FP folosindu-se de L 481, pentru ca noi, Sefii SVSU, avem toate atributiile pe linie de situatii de urgenta (PSI, prot.civila s.a.) Cum este corect? Chiar daca traim in Romania, nu avem legi pentru toti, sau ne supunem felului in care straluceste soarele pentru fiecare? In momentul in care se fac tot felul de greseli, voite sau nu, cel care este autorul poate fi tras la raspundere? Se pare ca eu am meciul meu cu dl.secretar (intodeauna a facut tot posibilul sa ma tina cu capul la fund) Daca ma consider nedreptatit de el, cum pot sa il trag la raspundere pe el, nu institutia, nu pe primar (cu care am o relatie f.b., dar orice actiune se impotmoleste la secretar care vine si spune ca nu am dreptul la orice cer)?In acest moment urmez un master in drept si mai am cunostinte de legislatie, multe aspecte fiind destul de ,sa spunem, incurcate. Care este parerea dvs. fata de cele prezentate? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: zama cristian , utilizator 06:57, 30 August 2010
in care lege? daca va referiti la 188/1999
"Art. 57
(7) Pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere, candidaţii trebuie să fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice.":)
Daca v-ati simtit lezat in vreun fel, imi cer mii de scuze.Nu asta am intentionat.
Referitor la postul unic, daca in organigrama unei institutii nu mai exista un post similar ca atributii, automat acesta este post unic pentru aceasta institutie. Dupa cum puneti problemele, in mod sigur, va situati in categoria celui cu care ma contrez eu. Dar si eu sunt dispus mereu spre a invata lucruri noi (in mod special despre morala speciei umane).Eu inteleg ca muncind in acelasi mediu, impartind bune si rele, zi de zi, intr-un colectiv restrans (14 colegi), usor-usor devii mai mult decat simplu coleg de serviciu. Atunci cand ai ocazia sa ajuti pe unul dintre acesti colegi, moral ar fi macar sa incerci. in asta consta adevarata problema d-le Calinescu, pentru ca in privinta celeilalte probleme, a corectitudinii incadrarii, lucrurile sunt clare, din moment ce pentru alti colegi se poate, in mod sigur nu sunt eu mai cu mot.Sau da?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizarea se face dupa functia ocupata sau dupa incadrare? zama cristian zama cristian Buna ziua. Cum se stabileste clasa de salarizare si coeficientul de ierarhizare in cazul personalului contractual incadrat conf. L 284/2010 ca Inspector de ... (vezi toată discuția)
Sef svsu snadica snadica Exista o hotarare de consiliul local si un aviz al Inspectoratului Pentru Situatii de Urgenta pentru aprobarea Regulamentul de organizare si functionare a ... (vezi toată discuția)
Cum pot trage la raspundere un functionar public de conducere care greseste repetat in mod intentionat? zama cristian zama cristian Buna ziua. Cum pot sa trag la raspundere un secretar de comuna, care se ocupa si de RU, care, in mod gratuit, de la angajare are ceva de impartit cu mine, ... (vezi toată discuția)