Blocul in care locuiesc este in reparatii (de fapt este un bloc ce nu a fost terminat de constructor si in urma unor procese indelungate a fost silit prin instanta sa il termine). Firma de constructii ce executa lucrarea a produs si produce pagube insemnate atat proprietarilor de apartamente cat si partilor comune ale blocului. Doresc sa fac sesizari la institutiile abilitate a face controale si a da amenzi pentru modul in care aceasta firma isi desfasoara activitatea in blocul respectiv.
(de exemplu astazi tot apartamentul mi-a fost inundat deoarece instalatorul acestei firme a omis sa monteze peste tot robineti la tevile de incalzire si toata apa s-a scurs in apartamentul meu care nu va pot descrie cum arata acum!!!)
Va rog sa imi spuneti cui ma pot adresa si cum sa formulez sesizarile.
In primul rand aveti constituita o asociatie de proprietari? Cu administrator si presedinte? Daca da, ei ar putea sa va reprezinte , daca nu , infiintati una. In afara de faptul ca puteti sesiza disciplina in constructii , departament din cadrul primariei de sector , puteti sa i actionati in instanta pe calea unei ordonante presedentiale pentru sistarea lucrarilor pana se pun in legalitate cu mana de lucru calificata desi aici e clar o eroare umana. Puteti sa mai sesizati si cu poate mai mari sanse protectia consumatorului precum si ,inspectoratul teritorial de munca pentru verificarea lucratorilor angajati daca sunt sau nu apti sa exercite lucrari cu grad de risc pentru locatari.Dar, pentru inceput , parerea mea este ca primul pas este ca foarte repede sa sesizati firma in cauza si sa le cereti : 1. remedierea situatiei ;2. despagubiri pentru inundatie. Daca nu va raspund sau nu va raspund favorabil atunci ii actionati in instanta. Trimiterea o veti face fie prin recomandata fie personal la sediul firmei pentru a primi nr. de inregistrare.