Cum se explica formula :in trei zile?Presupun, posed corespunzator notiunile din limba romana,in care sens in trei zile inseamna inauntrul unui termen de trei zile .Gresesc cumva ?
Si in cazul in care intr-o hotarare se stabileste termenul unei obligatii in trei zile , iar instanta de recurs opinieaza , ca patru zile corespund termenului de trei zile , care este procedura ;fiind evident , ca este o hotarare perfect nelegala ?
Este perfect legal.
Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul. (art. 101 Cod proc. civ.)
trebuie sa reveniti cu amanunte pentru a ne face o idee.. dar sunt convins ca instanta de recurs a calculat bine.. ziua in care incepe sa curga termenul nu se socoteste deci, ar fi 4 zile
am avut o gramada de discutii pe aceasta tema atat cu judecatori ,cu avocati,cu alti juristi si am senzatia ca fiecare intelege in felul sau si procedeaza in consecinta.
se spune ca prima si ultima zi nu se pun deci daca o hotarare a fost luata la cunostinta vineri ,ziua de vineri in care s-a luat la cunostinta nu se socoteste ,deci de sambata pana duminica e o zi,de duminica pana luni e a doua zi ,de luni pana marti e a treia zi si avand in vedere ca prima zi si ultima nu se pun inseamna ca miercuri ramane definitiva respectiva hotarare.
asa vad lucrurile cei mai multi din cei cu care am discutat.
Termenele
handsu
O hotarare judecatoreasca stabileste obligatia reclamantei de a plati cautiunea in termen de trei zile ,iar aceasta nu se conformeaza , hotararea devine ... (vezi toată discuția)