avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termenele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termenele

O hotarare judecatoreasca stabileste obligatia reclamantei de a plati cautiunea in termen de trei zile ,iar aceasta nu se conformeaza , hotararea devine nula de drept.Hotararea primita in data de 10 ,zilele urmatoare sunt 11,12,13,si 14 ,vineri,sambata ,duminica,luni si marti , din care ziua de luni nu este sarbatoare legala in care institutiile nu functioneaza ,ci zi normala de lucru . In intelesul art.101 C.pr.c. prima si ultima zi nu intra in calcul , deci ziua primirii , data de 10 si nici ultima ,care este marti,data de 14 , atunci cele trei zile sunt 11,12 si 13. Cautiunea achitata in data de 14 este iesire din termenul coercitiv stabilit de instanta , deci hotararea devine nula de drept.

Handsu
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 10:59, 3 Iulie 2009
Stimabile, de fapt la ce va referiti mai exact?
Nu se precizeaza daca sunt zile lucratoare sau calendaristice?
Trebuie sa mai explicit. Dar calculul termenelor se face in conformitate cu prevederile codului de proc. civila si codului de proc. penala.
Insa daca JOI-10 ati primit, termenele valabile sun: Vineri-11, Luni-14, ceea ce inseamna ca sunteti in termen.
Cu respect revin.S-a realizat o poprire asiguratorie ,valabila cu conditia :creditoarea sa achite IN TREI ZILE cautiunea.In luna respectiva data de 10 ,data comunicarii incheierii a fost , de fapt ,ca si in aceasta luna ziua de vineri, care nu intra in calcul.Cele trei zile urmeaza sa fie sambata (cand toate bancile sunt deschise inainte de masa ),duminica si luni,data de 13 . Plata cautiunii in data de 14 , martea, in intelesul art.101 din C.pr.civ. , constituie depasirea termenului "in trei zile " , adica inauntrul celor trei zile , fiind oricum a patra zi.
Handsu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatie handsu handsu Cum se explica formula :[b]in trei zile[/b]?Presupun, posed corespunzator notiunile din limba romana,in care sens in trei zile inseamna inauntrul unui termen ... (vezi toată discuția)
Calcularea zilelor in dreptul comun fethyta fethyta Buna ziua, Am o nelamurire referitoare la o prevedere din \'Legea privind protectia dobanditorilor cu privire la unele aspecte ale contractelor purtand ... (vezi toată discuția)
Concediul odihna 2019 Titi1975 Titi1975 Daca lucrez o zi (13 ore) cu o zi libera la 10 zile concediul odihna cate sambete si cate duminici trebuie sa am?Fara ziua libera a mea?Este valabila intrbarea ... (vezi toată discuția)