avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... colete nesolicitate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

colete nesolicitate

Buna ziua. Am nevoie de un raspuns avizat in urmatoarea situatie: Mama mea a gasit intr-o revista un talon care spunea ca primesti niste materiale (exercitii in limba engleza), pe care l-a completat si l-a trimis, si in numele ei si in al meu. Revista respectiva era destinata scolarilor si nu era precizat in talon ca acele materiale vor costa ceva. Toate bune si frumoase, au sosit coletele, ambele pe adresa mamei, desi eu nu mai locuiesc acolo, am mers la posta, le-am ridicat (fara vreun ramburs). In colet... pe langa materialele respective era si o instiintare de plata, insotita de mesajul "daca doriti sa pastrati produsele, va rugam achitati in contul... daca doriti sa opriti colaborarea puteti anunta la nr de tel...."
Nu am facut nimic din cele mentionate, ba m-am simtit chiar indignata ca acesti indivizi isi inchipuie ca eu am timp si energie sa fac doua drumuri pentru un colet.
La un timp dupa, a sosit un al doilea colet, de data asta chiar nesolicitat, desi nu il achitaseram nici pe primul, cu mentiunea ca acesta a fost adus direct acasa, lasat in cutia postala, fara sa mai fie solicitat sa mearga cineva sa il ridice de la oficiul postal. Pe acesta din urma nici in ziua de azi nu l-am deschis. Este usor de imaginat ca si in acesta se afla o instiintare de plata... insa, daca nu l-am deschis, de unde puteam sti asta?
Problema este ca lunar primesc o instiintare de plata, cu amenintari si cu penalitati mai mari decat la orice alt serviciu (aproximativ 10%). Am cautat legislatia in vigoare sa ma lamuresc, insa nu imi e de mare ajutor. Am citi ca, conform ordonantei pentru protectia consumatorului, comerciantul are obligatia de a informa clar, inainte de incheierea contractului, cu privire la costuri, modalitati de plata si astea, insa nu stiu daca e suficient incat sa le adresez o scrisoare de trimis la origini...
Vreau sa stiu daca e legal ce fac ei, daca e normal sa aiba aceste modalitati ascunse de a pacali oamenii. Firma se numeste International Masters Publisher si am citit in ziar ca au mai fost oameni pacaliti, insa nu stiu cum au rezolvat-o.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: monaraus , utilizator 11:07, 6 Decembrie 2011
Aha, deci nu sunt singura patita, ca sa spun asa. Eu chiar acum in fata mea o somatie de la Creditexpress cum ca vor incepe procedura judiciara pt neplata sumei de 63 si ceva ron.... Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie. Nu am decat niste retete de prima data pe care le-am platit, iar pe urma nu am mai gasit nimic, probabil ca tot in posta le-au pus si imi cer bani pt ceva ca nu am cumparat sau atins vreodata...... Ce sa fac?
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
monaraus, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colet nesolicitat carmen2011 carmen2011 Buna ziua,Am si eu o problema cu acesta firma dubioasa..am fost sunata de catre ei acum cateva luni,nu stiu de unde au luat numarul meu de telefon,mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? sunt somat sa platesc niste colete pe care nu le-am ridicat frincuvergilia frincuvergilia Va rog sa ma invatati ce sa fac?in martie 2012 am comandat dintr-un poster la firma <imp>medicul de fam.niste fise cu anumite boli am primit coletul l-am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. dacă ma puteți ajuta cu privire la situația de ... Ramona BIBI Ramona BIBI Bună ziua. Dacă ma puteți ajuta cu privire la situația de mai jos : În data de 15.06 ac am trimis prin posta romana un colet cu ramburs (val ramburs 130 ... (vezi toată discuția)