avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta construire helesteu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta construire helesteu

As vrea sa-mi construiesc un helesteu (5m*8m) in gradina dar vecinul meu are deja o alta casa batraneasca din barne de lemn in care nu locuieste. Care este distanta minimafata de gard- casa lui, la care as putea sa excavez ? Casa se afla la o distanta de 1,5-2 m de gard.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xxyy , utilizator 21:14, 27 August 2010
Distanta impusa de Codul civil nu este relevanta in speta.
Importanta este distanta impusa de:
- caracteristicile solului
- inaltimea panzei de apa freatica;
- daca hidroizolati sa nu helesteul;
- dimensiunile si caracteristicile constructiilor din imprejurimi.
Deci va trebuie o expertiza tehnica adecvata problemei in speta.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
legalmgm, utilizator
Chiar daca el nu ar fi de acord cu lucrarea as putea sa excavez daca as lasa inca vreo 3-4m pana la gard? Poate sa ma oblige sa-l astup dupa aceea ?
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
xxyy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea intimitatii proprietatii private malancioiu malancioiu Detin o casa proprietate privata al carei teren se invecineaza pe una din laturi cu alt teren pe care exista un depozit de cherestea( punct de lucru ... (vezi toată discuția)
Gard delimitare vecin Cristianhurezan Cristianhurezan Buna seara, va rog frumos sa-mi raspundeti,daca se poate la urmatoarea problema: am cumparat,un apartament ,intr-o casa familiala,la parter;detinem in ... (vezi toată discuția)
Cumparat casa. in sfarsit!! cum as putea evita viitoarele probleme cu vecinii?? amri amri Va rog mult, daca puteti, sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Situatia mea e urmatoarea: am reusit sa mi cumpar o casuta in sept si, din prea marea fericire ... (vezi toată discuția)