Am si eu o nelamurire.
In anul 2004 am efectuat un transport cu o firma care urma sa ne plateasca factura emisa. Dupa ce am observat ca acesta nu doreste sa plateasca datoriile am cerut in instanta constatarea falimentului si recuperarea prejudiciului. Exista hotarire judecatoreasca prin care s-a constata falimentul firmei din pacate fara plata datoriilor fata de Finante, Primarie noi si cine stie mai cine.
Problema cea mai mare este faptul ca administratorul firmei este un cetatean italian care se pare ca nici pe firma si nici pe persoana lui nu avea bunuri.
Astfel ca noi am ramas cu datoria nerecuperata, si cum multe intrebari, dintre care: odata ce suntem membrii ai UE nu exista o procedura de obtinere a unui sechestru pe bunurile sale personale din Italia?
Oare exista posibilitatea sa deschidem un proces impotriva acestuia atita timp cit acesta nu se mai afla in tara?
Ce solutii credeti ca exista?
cererea de atragere a raspunderii administratorului poate fi facuta numai pe parcursul procedurii insolventei. daca la momentul respectiv nu ati facut nimic, treceti suma la "pierderi" si asta e.