avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Raspunderea personala a administratorului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Raspunderea personala a administratorului

Am si eu o nelamurire.
In anul 2004 am efectuat un transport cu o firma care urma sa ne plateasca factura emisa. Dupa ce am observat ca acesta nu doreste sa plateasca datoriile am cerut in instanta constatarea falimentului si recuperarea prejudiciului. Exista hotarire judecatoreasca prin care s-a constata falimentul firmei din pacate fara plata datoriilor fata de Finante, Primarie noi si cine stie mai cine.
Problema cea mai mare este faptul ca administratorul firmei este un cetatean italian care se pare ca nici pe firma si nici pe persoana lui nu avea bunuri.
Astfel ca noi am ramas cu datoria nerecuperata, si cum multe intrebari, dintre care: odata ce suntem membrii ai UE nu exista o procedura de obtinere a unui sechestru pe bunurile sale personale din Italia?
Oare exista posibilitatea sa deschidem un proces impotriva acestuia atita timp cit acesta nu se mai afla in tara?
Ce solutii credeti ca exista?
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 17:17, 26 Octombrie 2007
cererea de atragere a raspunderii administratorului poate fi facuta numai pe parcursul procedurii insolventei. daca la momentul respectiv nu ati facut nimic, treceti suma la "pierderi" si asta e.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului aalen aalen Nelamurire : O societate comerciala este in litigiu cu o persoana fizica .In cazul in care va pierde procesul societatea comerciala va fii obligata la ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu datoriile unei firme? Alinuta89 Alinuta89 Parintii mei au de cativa ani o societate comerciala, dar de vreun an incoace firma nu a mai putut sa-si achite datoriile si a intrat in insolventa. Au ... (vezi toată discuția)
Amenda... repercursiuni Bizutz Bizutz Buna seara, Am o intrebare pentru cei care ma pot ajuta cu un raspuns. Daca o firma cu 2 asociati (10% si respectiv 90%) amandoi cu drept de administrator, ... (vezi toată discuția)