avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... restructurare abuziva ?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

restructurare abuziva ?

Buna ziua,va rog dasca se poate si pentru mine un rspuns.Sunt angajata din 1992 la o Primarie, am studii superioare sunt functionar public, din 1996 pana in 2008 am lucrat in compartimentul de asistenta sociala si cu atributii de casier.In 2008 a fost angajata o persoana in functia de casier, din martie 200 prin dispozitia primarului am indeplinit si functia de stare civila pe lang asistenta sociala.La propunerea primarului, in sedinta consiliului local au fost retructurate ambele compartimente.In prezent sunt in concediu de odihna, dar am inteles ca dispozitia de eliberare din functia publica este redactata, urmand a fi inregistrata cand voi merge la munca.Exista un post vacant de auditor, mi s-a spus ca o sa fiu transferata pe acel post, eu am refuzat initial, dar acum am inteles ca acel post nu mi se poate oferi intrucat nu am studii de specialitate.fac precizarea ca au fost restructurate cele doua posturi cu volum mare de lucru si au ramas postul de administrator care a fost angajat in 2008 si care are scoala profesionala, secretar dactilograf angajat tot in 2008 care nu isi justifica activitatea, bibliotecar, care mai mult face comert cu produse avon.Va rog sa imi dati sfaturi in legatura cu ce as putea face sau daca e posibil sa fiu transferata pe post de auditor care este functie publica echivalenta cu postul restructurat.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cristina 33 , utilizator 20:54, 29 August 2010
Din pacate functiile de auditor s de consilier juridic nu fac parte dintre cele pe care se pot face promovari; in plus, functia de auditor necesita studii economice de lunga durata si o anumita vechime in specialitatea studiilor ... ori, inteleg ca in ultima perioada ati lucrat in cadrul serviciului de asistenta sociala si ati avut atributii de stare civila;
Daca credeti ca existau alte posturi neocupate pentru care indeplineati conditiile de studii si vechime puteti ataca dispozitia de eliberare din functie.
Sfatul meu, daca nu ati lucrat in contabilitate bugetara (nu ne-ati spus ce studii aveti), este sa nu acceptati un astfel de post ...decat daca stiti foarte bine in ce intrati :(
Sunt licentiata in Stiinte Administrative.ca sa fiu mai explicita inainte de aprobarea organigramei in consiliul local primarul ma chemat la el de doua ori si mi-a spus ca trebuie sa ma transfere pe postul de auditor, fiindca am studii superioare si nu are pe cine sa puna pe postul acela (a zis ca a fost impus de curtea de conturi sa aibe acest post in organigrama).Am refuzat si mi-a zis ca bine atunci o sa fie totul bine, eu am plecat in concediu pe 09.08, iar in sedinta CL din 16.08 a propus desfiintarea celor doua compartimente. in cadrul primariei au fost restructurate 10 posturi (paznici,ingrijitori camin,si 2 functionari publici) si au fost lasate compartimente ocupate de 2 verisori primari cu primarul iar administrator unchiul sau, ce sa inteleg nu a fost o concediere abuziva?
Daca lucrati la o primarie mai mica conf.OUG 63/2010 trebuia la SPCLEP sa fiti 3 persoane.Cum dvs.erati cea care facea stare civila trebuia sa ramaneti.Cine face stare civila?Iar la asistenta sociala la fel nu putea sa desfiinteze serviciul.E imposibil.Iar daca pe primarie nu depasiti ca nr.total trebuia sa va transforme un post pe care il avea vacant pentru a va incadra si pe dvs.Nu va poate da afara numai daca justifica cum ca dvs.ati refuzat primirea postului oferit.In privinta nepotismului stati linistita acest lucru se intampla la toate primariile.Neamurile si clientela politica raman si pleaca profesionistii si functionarii vechi care nu mai suporta sa fie slugariti.OUG 63 dupa parerea mea este o ordonanta pentru clientela politica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare din motive de razbunare catalina dumitru catalina dumitru am si eu o mare problema.lucrez la o primarie, am primit numarul de posturi pe care ar trebui sa-l aiba aparatul de specialitate al primarului, acesta fiind de ... (vezi toată discuția)
Sef birou filozoful filozoful In biroul nostru isi desfasoara activitatea 6 persoane.Stiu ca la 5 persoane se poate desemna 1 sef de birou.Avand in vedere coordonarea si asumarea ... (vezi toată discuția)
Reorganizare in administratia publica locala calin cristiana calin cristiana Situatie reala Administratie publica locala. :sorry:Desfiintarea unui post ocupat de 4 ani, asistent clasa I treapta 2, fiind in urmatoarea situatie ... (vezi toată discuția)