avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA preluare
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA preluare

Buna ziua. As dori sa stiu daca pot sa preiau PFA-ul unei cunostinte ,pt a desfasura acelasi tip de activitate, asta ca sa nu mai fac eu zeci de drumuri pe la camera de comerti, adm financiara?
Iar daca se poate, ce anume trebuie sa fac pt asta?
Si inca ceva: daca domiciliul din buletin difera de locul unde se desfasoara activitatea ,e vreo problema?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 11:06, 29 August 2010
Da se poate. Este o procedura extrem de rara si poate o sa va loviti de cerbicia celor de la registrul comertului. In conformitate cu art. 41 din Legea nr. 26/1990 a registrului comertului se arata la alin. 1 - Dobanditorul cu orice titlu al unui fond de comert va putea sa continue activitatea sub firma anterioara, care cuprinde numele unui comerciant, persoana fizica, sau al unui asociat al unei asociatii familiale(...), cu acordul expres al titularului precedent sau al succesorilor sai in drepturi si cu obligatia de mentionare in cuprinsul acelei firme a calitatii de succesor.
Asadar tebuie sa aveti in primul rand acordul expres al titularului precedent si la denumirea veche a PFA-ului se va adauga sintagma ,, succesor in drepturi si obligatii"
Nu exista nici o problema daca domiciliul dvs. nu coincide cu locul unde va desfasurati activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala mi_re_la68 mi_re_la68 Incepand din 2009 functionez ca I.I., dar anul viitor plec cu sotul meu in Anglia (cel putin 2 ani). As vrea sa transfer aceasta II tatalui meu si in acest ... (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala darabontcsilla darabontcsilla Buna ziua, as dori sa stiu, daca o intrep. individ. obligatoriuare numele persoanei, care o infiinteaza, sau, poate avea optiuni, ca si o firma tip srl. ... (vezi toată discuția)
Vanzare pfa mirelaard mirelaard Detin un PFA care are ca obiect de avtivitate fast food. Am gasit un cumparator pt aceasta afacere, dar pana la incasarea totala a sumei, toate documentele ... (vezi toată discuția)