avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Sunt casatorita dar nu am copii. Sotul are un frate de la care are si o nepoata. Eu si sotul am facut reciproc un testament autentificat la notar, redactat de el si batut la masina de scris, prin care ne desemnam reciproc ca unici mostenitori. As vrea sa stiu daca este corect si daca as mai avea de impartit ceva cu familia sotului. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:11, 29 August 2010
e foarte corect.. daca moare mai intai sotul cu familia acestuia nuv eti mai avea nimic de impartit daca aveti testament.. dar parintii si copii celui decedat sunt mostenitori rezervatari.. fartii si nepotii de frati nu au treaba cu asa ceva
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati facut un singur testament reciproc, acesta nu este valabil, trebuie sa fie doua testamente, unul al dvs. in favoarea sotului, unul al lui in favoarea dvs. Mergeti inapoi la notar.

De mentionat ca daca aveti parinti in viata ( dvs. si sotul) acestia devin rezervatari si pot ataca actul. Daca nu, nu are cine sa atace, restul familiei nu sunt rezervatari, daca nu aveti copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament intre soti cotynela cotynela =D>intre mine si sotul meu este facut un testament ca ne lasam unul altuia la moarte tot ce se gaseste atunci,nu avem copii impreuna, iar in situatia daca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Mostenire mihaita26 mihaita26 Sunt casatorita de 9 ani si nu am copii.Am construit o casa dar nu eram casatoriti la acea vreme, chiar daca am pus si eu bani si munca si in prezent eu ... (vezi toată discuția)